Lemvig sparer på saltet

De små kommuneveje i Lemvig kommune må fremover klare sig uden salt.

Lemvig kommune har besluttet sig for næste vinter ikke at salte de små kommunale veje. På den måde sparer kommunen 400.000 kroner om året.

- Vi har bare ikke pengene til det - vi har ikke de nødvendige ressourcer. Derfor gør vi det her, siger formand for teknik og Miljøudvalget Jørgen Nørby.

Indtil nu er 430 kilometer kommunale veje blevet saltet hver vinter.Men det tal ryger ned på 200 kilometer - altså får 230 kilometer kommunal asfalt ingen salt.

- Det kommer vi ikke udenom. Det er en serviceforringelse. Til gengæld rører vi ikke ved snerydningen. Der bliver ryddet sne, så folk kan komme på arbejde og andet, siger Jørgen Nørby.

Interesseorganisation: Der kommer flere ulykker.

Dansk Vejforening, der er en interesseorganisation for blandt andet vognmænd, kritiserer Lemvig kommunes plan:

- Det vil jeg tillade mig at kalde for kassetænkning - glat føre giver anledning til nogle ulykker. Og vi behøver ikke tænke nogle særligt alvorlige ulykker, men selv små ulykker kan have store omkostninger, siger sekretariatschef i Dansk Vejforening Søren Bülow.

Det afviser Jørgen Nørby dog:- Hvis der er glat, så må man køre lidt langsommere. Det betyder det tager et til to minutter længere at komme en til to kilometer på de små veje.

01:43 Luk video