Lemvig sender balloner til vejrs for at støtte Knæk Cancer

Hele Danmark arbejder i denne uge på at samle så mange penge som muligt ind til at knække cancer. I Lemvig sendte de i dag balloner til vejrs for at mindes og indsamle penge.

I dag kulminerer den store Knæk Cancer-indsamling på TV 2, og i Lemvig blev dagen markeret på en ganske særlig måde. Klokken 12 blev en masse balloner sendt til vejrs - med hilsner til dem, der er savnet her på jorden.

Pårørende skrev hilsner og kærlige tanker på ballonerne, før de blev sendt til vejrs.
Pårørende skrev hilsner og kærlige tanker på ballonerne, før de blev sendt til vejrs.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

- Vi mistede vores bedste for et par år siden, så vi skal lige sende en lille hilsen til hende i dag. Det er en god måde at gøre det på. Det plejer vi at være med til det her, fortæller Lars Bruun Jensen og sønnen Lucas, der var mødt op i Lemvig for først at dekorere en ballon og dernæst sende den til himmels. 

- Hun havde været syg af kræft i et par år, og for to år siden kunne hun ikke mere, så da måtte vi sige farvel til hende på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande. 

Arrangementets formål var, udover at sende hilsner, også at samle penge ind til Knæk Cancer. Derfor betalte deltagerne 25 kroner for en ballon. 

Klokken 12 blev cirka 50 balloner sendt til vejrs.
Klokken 12 blev cirka 50 balloner sendt til vejrs.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

- I dag mindes vi blandt andet de afdøde, som vi jo tror på er i himlen. Det betyder meget for pårørende og efterladte at sende en hilsen op til deres kære i himlen, og så sender vi også et håb om, at vi en skønne dag for alvor må knække cancer, siger Anne Lund, der er formand for Kræftens Bekæmpelse i Lemvig. 

Ballon-arrangementet lørdag er blot ét af flere, der har fundet sted i løbet af ugen i Lemvig. Blandt andet blev der onsdag aften afholdt en støtte-koncert i Lemvig Kirke, der også havde til formål at samle penge ind til Knæk Cancer. Det er endnu ikke talt op, hvor meget Kræftens Bekæmpelse i Lemvig i alt har samlet ind til Knæk Cancer.