Lemvig-målmand: Danmarks semifinale bliver uhyre tæt

Danmark har i de senere år haft krammet på Sverige. Men svenskerne har et klassehold, advarer Jannick Green.

Danmarks Jannick Green tager straffekast i EM kampen mellem Danmark-Spanien i Arena Varazdin den 17. januar 2018. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Danmarks håndboldlandshold ligner på papiret en favorit i fredagens EM-semifinale mod Sverige.

Ikke blot fordi Sverige har klemt sig ind i medaljestriden på yderste mandat trods tre nederlag i seks kampe. Men også fordi Danmark i de senere år har haft et godt tag på det svenske landshold. Det mener den danske målmand Jannick Green fra Lemvig.

- Jeg kan godt være enig i, at vi er små favoritter, selv om svenskerne har et fremragende materiale. De har også mange spillere i Bundesligaen og den franske liga.

- Men i de seneste år har Danmark haft overhånden i forhold til Sverige. Det har vi vel egentlig haft siden Sveriges storhedstid i 1990'erne, siger Jannick Green.

Det er et år, siden de to hold senest mødtes på håndboldbanen. Her vandt Danmark 27-25 i en tæt VM-kamp i Paris. Det kan meget vel blive lige så jævnbyrdigt denne gang.

- Hvis vi skal slå Sverige, skal vi have dirket deres defensiv op og have skudt hul på deres to keepere. Samtidig skal vi have styr på deres offensiv, som har mange strenge at spille på og er farlig fra rigtig mange positioner.

- Vi har måske en lille fordel, men på den anden side er det en semifinale, og det hele skal afgøres i én kamp, siger Jannick Green.

EM-semifinalen mellem Danmark og Sverige begynder klokken 20.30.

Fakta om Jannick Green

  • Jannick Green Krejberg er født 29. september 1988 i Lemvig.
  • Søn af Karsten Krejberg og tidligere håndboldlandsholdsspiller Hanna Green.
  • Ungdomshåndboldspiller i NNFH Lemvig og Team Vestjylland.
  • Fra 2008-2011 målmand i Aab Håndbold.
  • Fra 2011 målmand i Bjerringbro-Silkeborg.
  • Spiller fra sommer 2014 i den tyske klub SC Magdeburg.
Kilde: Wikipedia