Lemvig-målmand: Danmarks semifinale bliver uhyre tæt

Danmark har i de senere år haft krammet på Sverige. Men svenskerne har et klassehold, advarer Jannick Green.

Danmarks håndboldlandshold ligner på papiret en favorit i fredagens EM-semifinale mod Sverige.

Ikke blot fordi Sverige har klemt sig ind i medaljestriden på yderste mandat trods tre nederlag i seks kampe. Men også fordi Danmark i de senere år har haft et godt tag på det svenske landshold. Det mener den danske målmand Jannick Green fra Lemvig.

- Jeg kan godt være enig i, at vi er små favoritter, selv om svenskerne har et fremragende materiale. De har også mange spillere i Bundesligaen og den franske liga.

- Men i de seneste år har Danmark haft overhånden i forhold til Sverige. Det har vi vel egentlig haft siden Sveriges storhedstid i 1990'erne, siger Jannick Green.

Det er et år, siden de to hold senest mødtes på håndboldbanen. Her vandt Danmark 27-25 i en tæt VM-kamp i Paris. Det kan meget vel blive lige så jævnbyrdigt denne gang.

- Hvis vi skal slå Sverige, skal vi have dirket deres defensiv op og have skudt hul på deres to keepere. Samtidig skal vi have styr på deres offensiv, som har mange strenge at spille på og er farlig fra rigtig mange positioner.

- Vi har måske en lille fordel, men på den anden side er det en semifinale, og det hele skal afgøres i én kamp, siger Jannick Green.

EM-semifinalen mellem Danmark og Sverige begynder klokken 20.30.

Fakta om Jannick Green