Lemvig Kommune vil have flere cykelstier

I Lemvig Kommune vil de gerne have nye cykelstier, og det kan blive en realitet med statens nye pengepulje.

Flere cykelstier er et stort ønske i Lemvig Kommune. Og det kan nu måske blive en realitet ved hjælp af statens nye pengepulje på 100 millioner kroner. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Lemvig Kommune har tidligere fået tilskud fra statens pulje, og nu håber de altså, at de kan få endnu et tilskud. Hvis pengene kommer kommunens vej, vil de gerne etablere cykelstier mellem Rom-Vilhelmsborg kro, Møborg-Bækmarksbro samt Ryletorv-Haarum Havn. Ansøgningen til tilskuddet er allerede godkendt i Teknik- og miljøudvalget.

- Der er ansøgningsfrist 2. oktober, så vi har ikke lang tid til at sende ansøgningen, og vi ved ikke helt, hvordan puljen er bygget op. Der er forskel på, om pengene skal bruges til stier, der skal gavne skolebørn, ældre eller rekreative projekter, men vi er indstillet på at søge til de tre projekter, siger Teknik- og miljøudvalgets formand, Jørgen Nørby.

Forventer ikke tilskud

Selvom kommunen håber på, at nogle af pengene bliver tildelt Lemvig, har de ikke de store forventninger. De har nemlig allerede forgæves søgt om penge til en cykelsti mellem Lemvig og Rom. Nu laver kommunen den selv.

- Vi vil gerne have den forlænget helt til Vilhelmsborg, da der er mange aktiviteter den vej ned. Der findes blandt andet en skovlegeplads, og der er også trafik ud til Lemvig Marked- og Dyrskue, siger Jørgen Nørby.

Hvis pengene ikke kommer fra puljen, har kommunen allerede sat 1,5 millioner af til cykelstier i budgettet for 2018. De skal blandt andet bruges på cykelstier, som kan være med til at sikre trafiksikkerheden for kommunens skoleelever.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Politik.