Lemvig Jobcenter er landets bedste

LO har kåret jobcentret i Lemvig til landets bedste.

De ledige skal sendes på kursus, så de hurtigt kan komme tilbage i arbejde. Sådan lyder opskriften fra Frank Rud Jensen, der er jobcenterchef i Lemvig Jobcenter, der netop er kåret af LO, som er en paraplyorganisation for 18 fagforbund, til at være landets bedste. Det skriver Avisen.dk.

Frank Rud Jensen er ikke overrasket over, at Lemvig Jobcenter er kåret som landets bedste.

-Vi ved, at vi gør det godt. Det skyldes vores engagerede medarbejdere, og fordi vi bruger flere penge på at uddanne de ledige. Det har simpelthen båret frugt, siger han til Avisen.dk.

For to år siden besluttede Lemvig Jobcenter at satse på uddannelse af ledige. De fordoblede udgifterne til uddannelse. Til gengæld er ledigheden faldet markant. Frank Rud Jensen peger på, at et enkelt smedekursus eller et maskinførerbevis kan åbne en masse døre for den ledige.

LO, der repræsenterer mere end 1,1 millioner lønmodtagere, måler landets jobcentres effektivitet på uddannelsestilbud, længde af sygedagpengeperioder og ledighedsperioder, ledighed blandt indvandrere og den generelle aktiveringsgrad.

Sammenhæng mellem uddannelse og ledighed

Både jobcentrets chef og LO ser en klar sammenhæng mellem uddannelse og lav ledighed. LO peger på, at uddannelse kan åbne nye døre for den ledige.

- Måske skal den ledige ind på et nyt arbejdsområde, men det er ikke sikkert, man har det, der skal til. Derfor er uddannelse et af de bedste redskaber til at få et arbejde, siger konsulent i LO Lissi Gyldendahl til Avisen.dk.

På landsplan går de ledige uden job i 38,9 uger. I Lemvig går der i snit 34,7 uger, inden man er i arbejde igen.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.