Lemvig er Jyllands bedste til at få borgere ud af kontanthjælp

På to år er det lykkedes Lemvig at få reduceret kommunens kontanthjælpsmodtagere med mere end en tredjedel.

Det er et samarbejde mellem Jobcenteret og de lokale virksomheder, der har sikret Lemvig Kommune titlen som Jyllands bedste til at få borgere ud af kontanthjælp. Det mener Job- og Borgerservicechefen i kommunen. Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Mellem 2016 og 2018 har Lemvig Kommune været landets næstbedste til at få borgere ud af kontanthjælp. Antallet af kontanthjælpsmodtagere i den vestjyske kommune er faldet med mere end en tredjedel, hvilket kun overgåes af Sorø Kommune på Sjælland. 

Det er en flot udvikling, vi kan være stolte af.

Frank Rud Jensen, Job- og Borgerservicechef, Lemvig Kommune.

- Det er en flot udvikling, vi kan være stolte af, fortæller Frank Rud Jensen, der er Job- og Borgerservicechef i Lemvig Kommune.

I oktober 2016 var der 388 kontanthjælpsmodtagere i Lemvig Kommune. To år senere var tallet så faldet til 135. Procentvis er det en nedgang på 34,8 procent. På landsplan er antallet af kontanthjælpsmodtagere faldet med 20 procent.

Læs også Lemvig er duks, når det handler om sygefravær

Til sammenligning er det markant mere end hos andre midt- og vestjyske kommuner. Struer Kommune er lykkedes med at få nedbragt tallet med 18,9 procent, Holstebro Kommune med 19,5 procent, Ringkøbing-Skjern Kommune med 16,7 procent og Herning Kommune med 12,1 procent. 

- Årsagen til det fine resultat i Lemvig Kommune er blandt andet en målrettet indsats for denne gruppe af borgere og et tæt og godt samarbejde mellem Jobcenteret og de lokale virksomheder, fortæller Frank Rud Jensen.

I opgørelsen tæller både borgere på kontanthjælp og uddannelseshjælp. Derudover er udlændige på integrationsydelse også medregnet.