Lemvig-borgmester kæmper for dansk fiskeri

Brexit kan blive dyrt for dansk fiskeri. Borgmester Erik Flyvholm (V) vil gøre sit for, at emnet bliver en del af forhandlingerne i EU.

Thyborøn får fransk besøg på lørdag, hvor EU's ledende Brexit-forhandler, Michel Barnier, kommer til byen. Her skal han mødes med danske fiskere, der er dybt afhængige af fortsat at kunne fiske i britisk farvand - også efter Storbritannien har forladt EU.

I spidsen for besøget står borgmester i Lemvig Kommune, Erik Flyvholm (V).

- Brexit kan få rigtig store konsekvenser for de danske fiskere, hvis ikke vi får lavet en ordentlig aftale. Det håber jeg på at få fortalt Michel Barnier, siger Erik Flyvholm.

Brexit har betydning for Danmark

Michel Barnier kommer til Danmark allerede fredag, hvor han skal mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og en række repræsentanter for dansk erhvervsliv i København.

quoteDet kan påvirke halvdelen af den danske fiskeribranche, og derfor synes jeg, det er et meget væsentligt element at få med i Brexit-forhandlingerne.

Erik Flyvholm, borgmester, Lemvig Kommune

Det er Michel Barnier selv, der har ønsket at besøge borgmester Erik Flyvholm i Lemvig Kommune, fordi han i EU er kendt for at være meget aktiv for fiskeriet og de danske fiskerikommuner. Erik Flyvholm er Kommunernes Landsforenings repræsentant i EU´s regionsudvalg i Bruxelles, og han har repræsenteret de danske fiskeriafhængige kommuner ved en europæisk konferenc i Spanien i efteråret 2017.

- Det her er meget vigtigt for os. Hvis Storbritannien vælger et 'hårdt' exit fra EU, hvor de lukker helt af for, at blandt andre dansker fiskere må bruge deres farvande, så vil det være en kritisk situation for dansk fiskeri. Det kan påvirke halvdelen af den danske fiskeribranche, og derfor synes jeg, det er et meget væsentligt element at få med i Brexit-forhandlingerne, siger Erik Flyvholm.

Fakta om Brexit

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.