Legetøjskrig: Butikker risikerer at hænge på gammelt legetøj

Legetøjsbutikker i Lemvig og Ringkøbing har meldt sig ud af Legekæden. Nu risikerer de at brænde inde med gammelt legetøj til mange tusinde kroner.

En regulær legetøjskrig er brudt ud, efter flere legetøjsbutikker har meldt sig ud af Legekæden. Det gælder blandt andet butikkerne i Lemvig og Ringkøbing. De risikerer nu at hænge på legetøj til flere tusinde kroner.

quoteDet kan være alt muligt legetøj, de lige har fejet sammen.

Claus Juul Jørgensen, indehaver, legetøjsbutikken i Ringkøbing 

Finn Andersen, der er indehaver af legetøjsbutikken i Lemvig, venter legetøj for 40.000 kroner fra Legekædens lager i Hedensted. Men den vestjyske legetøjsforhandler nægter at modtage det.

- Jeg har været medlem af Legekæden i 30 år, og det skuffer mig helt vildt, at man behandler os på den måde, siger Finn Andersen.

I alt ligger 14 butikker lige nu i strid med Legekæden. I Ringkøbing har de også sagt nej til at modtage det gamle legetøj. Her drejer det sig om legetøj for et sted mellem 41-45.000 kroner.

- Det kan være alt muligt legetøj, de lige har fejet sammen, siger Claus Juul Jørgensen, der er indehaver af legetøjsbutikken i Ringkøbing.

I alt er der gammelt legetøj for en lille million på vej til de 14 butikker. Udbryderbutikkerne har nu hyret en advokat for at slippe for det gamle legetøj.

Det er Indeks Retail i Hedensted, der er butikkernes indkøbsforening og varelager. 

Skriftlig kommentar fra Indeks Retail

 

Legetøjbutikker i Lemvig og Ringkøbing risikerer lige nu at komme til at hænge på gammelt legetøj for mange tusinde kroner, efter de har meldt sig ud af legekæden.