Lars Løkke til torskegilde i Thyborøn

Lokal fiskeskipper trak søndag eftermiddag tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen til torskegilde i vestkystbyen.

Da Ekstra Bladet i december valgte at give "Årets Nytårstorsk" til tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen endte det med en begivenhed på restaurant Toldboden i København, hvor der blev serveret øl og snaps.

- Det var jo ikke fordi, jeg var superglad for at få den nytårstorsk - men jeg valgte at sige, at jeg lige så godt kunne prøve at udnytte den til noget positivt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Overskuddet fra torskegildet på den københavnske restaurant skulle gå til et cykelløb for udfaldstruede drenge, arrangeret af LøkkeFonden.

Begivenheden og indsatsen fik ros af blandt andre fiskeskipper John-Anker Hametner i Thyborøn - han skrev til Lars Løkke Rasmussen - og fik ham med på at lave et lignende arrangement i Thyborøn i dag.

- Jeg kendte jo ikke John-Anker, før han henvendte sig. Han skrev bare på Facebook, hvorfor det hele skulle foregå i København - kom til Thyborøn! Og så tænkte jeg, jeg giver manden en chance - jeg sendte ham en mail - men havde jo ikke regnet med, der kom noget ud af det, forklarer Lars Løkke Rsmussen.

I Thyborøn foregik torskegildet i Fiskehallen, hvor mere end 100 gæster havde købt billet til et arragement og en menu, som bestod af kogt torsk med tilbehør - samt øl og snaps.

Dagens overskud gik, som ved det første torskegilde ubeskåret til LøkkeFonden. I Thyborøn blev donationen på i alt 95.137 kr. - noget mere end i København, hvor der blev samlet godt 33.000 kr. ind til fonden.

02:26 Luk video