Landmænd høster i al hast

Det midt- og vestjyske landmænd har i dag haft travlt med at få høsten i hus.

Den våde sommer har betydet, at landsdelens landmænd har måttet vente usædvandligt længe med at høste. I dag kæmpede de for at få høsten i hus, inden endnu en regnvejrsbølge rammer.

- Vi har travlt, for hvis det bliver regn til aften, så kan vi ikke køre, og så kan det være, det går ud over vores afgrøder.

Det fortalte landmand Kresten Hedegaard, da TV MIDTVEST midt på dagen mødte ham på marken.

Han havde kaldt ekstra mandskab ind for at få høsten i hus til tiden. Men det er ikke kun landmændene, der i dag har haft travlt. Hos landmandsselskabet DLG har de også rigeligt at rive i.

På de fleste afdelinger har DLG også travlt pt, for vi skal modtage og have de her afgrøder inden døre, så vi kan få en god kvalitet af vores høst, fortæller Niels Peter Olesen, der er detaildirektør hos DLG Vestjylland.

På Kresten Hedegaards går i Skalstrup tegner det allerede til, at høsten bliver god.

- Vi havde tænkt, at det blev 80 procent af det normale udbytte i år, men jeg tror, at vi når noget nær 100 procent, lød det fredag eftermiddag fra den lettede landmand.

 

Du kan komme med en tur i Kresten Hedegaards mejetærsker i vores udsendelse kl. 19:30. Indslaget kan du efterfølgende se her på siden.

Denne uges sommertemperaturer har for alvor sat gang i høstaktiviteterne i landsdelen. Men tiden var knap. Høsten skulle i hus inden regnen meldte sig

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.