Landbruget presser Vestjysk Bank

Vestjysk Bank realiserede et lille overskud i første kvartal på trods af nedskrivninger på 93 millioner kroner.

Vestjysk Bank har de senere år været en af de banker, der har haft det sværest, primært på grund af store nedskrivninger på sine landbrugskunder.

Tendensen fortsætter i første kvartal 2015, hvor nedskrivninger udgjorde 93 millioner kroner sammenholdt med 87 millioner kroner i samme kvartal sidste år.

Til gengæld er der en række andre ting, der peger i den rigtige retning, og derfor lykkedes det for banken at levere et positivt kvartalsresultat før skat på 34 millioner kroner.

- Skyerne over dansk landbrug er desværre ikke blevet lysere i løbet af det seneste år, hvilket vores stadigt høje nedskrivningsniveau bevidner, men vi har tjent penge i årets første kvartal, og det er essentielt for banken, siger Vestjysk Banks administrerende direktør, Jan Ulsø Madsen, i en pressemeddelelse.

Banken har oplevet høj aktivitet i forhold til konvertering af boliglån samt god tilslutning til bankens investeringskoncepter, hvilket har medvirket til at øge gebyrindtægterne fra 64 millioner kroner til 82 millioner kroner set i forhold til samme periode sidste år.

Samtidig har løbende reduktion af medarbejderstaben nedbragt omkostningerne med 13 millioner kroner eller ni procent.

Ifølge bankens egne tal lå banken ved kvartalets udløb kun 69 millioner kroner over grænsen for kravet om udarbejdelse af en genopretningsplan.

Afstanden til grænsen for fortsat bankdrift udgør 518 millioner kroner.

Læs hele bankens pressemeddelelse her


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.