Lægemangel: Nu åbner Region Midtjylland selv en klinik

Region Midtjylland har hidtil været tvunget til at få private virksomheder til at stå for lægedækningen, men nu driver regionen selv en klinik i Lemvig.

I mange år har Region Midtjylland kæmpet med at få læger nok til Lemvig og har været tvunget til at få private virksomheder som Nordic Medicare til at stå for lægedækningen.

quoteVi ville prøve en anden vej og prøve nogle ting af, som kan være med til at gøre lægestillinger i Lemvig mere attraktive.

Annette Roed, fmd. for udvalget for nære sundhedstilbud

Nu har regionen en ny løsning. Fra og med i dag driver de nemlig også selv lægeklinik i byen.

- Vi ville prøve en anden vej og prøve nogle ting af, som kan være med til at gøre lægestillinger i Lemvig mere attraktive, siger Annette Roed (S), der er formand for udvalget for nære sundhedstilbud i Region Midtjylland.

Det er forsøg i seks år i Lemvig Kommune, som giver de praktiserende læger mulighed for at fokusere endnu mere på patienterne.

- De praktiserende læger, der bliver ansat i vores klinik, behøver ikke tænke på økonomi og administration. Det er der andre, der tager sig af. Så de kan hellige sig kerneopgaverne nemlig patientarbejdet, siger Ulrik Steen, Ledende overlæge i Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering hos Hospitalsenheden Vest.

Se indslaget om den nye lægeklinik i Lemvig.

Lægen er den samme

På bare fire timer var klinikken fuldt booket. Alle de 3500 patienter, som der er plads til, var tilmeldt.

Måske fordi lægen stadig er den gamle. Bruno Christensen havde før sin egen klinik lige neden under, men nu tager han i stedet mod patienter i den nye regionsklinik.

- Folk sagde, at det ikke kunne lade sig gøre, men det kan det godt, og det vil jeg vise. Patienterne vil ikke mærke nogen forskel, men hvis jeg skal nævne en, så vil de opdage, at vi går i uniform, siger han.

Drømmen og meningen er, at den nye klinik fremadrettet kan sikre byen mod den lægemangel, der har været snakket så meget om.

- Vi vil gerne have praktiserende læger, der slår sig ned, men det vi hører fra de nyuddannede er, at de vil gerne være i et fagligt fællesskab. Det tilbyder vi her, der er knyttet op til en hospitalsenhed, så man aldrig er i tvivl om, at fagligheden er i top i forhold til, hvad der leveres på hospitalerne, siger Annette Roed.

Der er nu tre typer lægeklinikker i Lemvig Kommune: Nordic Medicare, De privatpraktiserende læger og Region Midtjyllands nye klinik.

Hos Nordic Medicare er prisen pr. patient årligt 1.638 kroner, mens den er 1.458 kroner hos de privatpraktiserende. Det har ikke været muligt at finde prisen pr. patient i regionens klinik.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Sundhed.