Kritik af Klimatorium: Frygter det kan give dyrere vand

Christian Bastholm vil ikke finde sig i, hvis regningen for et nyt projekt ender ved forbrugerne.

Den nye administrative bygning har sat sindene i kog. Foto: Lemvig Vand og Spildevand

Kritikere af det nye Klimatorium på havnen i Lemvig er endnu engang i tvivl om, hvorvidt projektet nu er helt i orden.

Læs også Kritikere langer ud efter nyt klimatorium i Lemvig: - Absolut ikke rimeligt

Lemvig Vand og Spildevand vil nemlig bruge 30 millioner kroner på projektet, men frygten er, at det kan give dyrere vand for forbrugere.

En af kritikerne er Christian Bastholm fra Lemvig. Han var i mandags indkaldt til møde med forsyningsselskabet, men det har ikke beroliget ham.

- Helt fra starten af har det undret os, at et vandforsyningsselskab skal bruge 30 millioner kroner på en administrationsbygning, forklarer han.

Større end nødvendigt

TV MIDTVEST har tidligere talt med formanden for Lemvig Vand og Spildevand, lokalpolitikeren Steffen Damsgaard. Han understregede, at de er fuldstændigt overbeviste om, at projektet er lovligt, og at han ikke er i tvivl om, at vandselskabet har en rolle at spille i forhold til det nye klimatorium.

- Det er et forsyningsselskabs hovedopgave at sikre, at der kan leveres vand i god kvalitet til billig pris. Klimatorium er en kerneaktivitet i forhold til at sikre, at vi kan levere vand og rense vandet billigt i fremtiden. Vi får noget viden ind i Lemvig Vand og Spildevand, som vi kan gøre brug af for at gøre det mere effektivt, fortalte han.

At det er vandforsyningen, der skal finansiere det, det har vi svært ved at forstå

Christian Bastholm, kritiker

Christian Bastholms undren går på, at den nye bygning ifølge ham er større end det, som Lemvig Vand og Spildevand skal bruge til administration. Resten skal så være Klimatorium og blandt andet bruges til udviklingsprojekter indenfor forsyning og klima.

- At det er vandforsyningen, der skal finansiere det, det har vi svært ved at forstå, siger Christian Bastholm.

Han mener, det bryder med princippet om, at vandværker skal være non-profit virksomheder, der udelukkende fokuserer på at levere så billigt vand til forbrugerne som overhovedet muligt.

01:48 Luk video