Kørte bil med treårig datter på skødet – nu har politiet taget kørekortet

En 35-årig mand blev i retten i Viborg frakendt sit kørekort i seks måneder og en bøde på 13.000 kroner for at have kørt bil med sin treårige datter på skødet.

Et halvt år uden kørekort og en bøde på 13.000

Sådan lød dommen over for en 35-årig mand fra Thyborøn.

quoteSet med færdselsmæssige øjne er det meget alvorligt. Det skaber både stor fare for den lille pige, der sidder foran uden sele.

Morten Wibroe, anklagerfuldmægtig, Midt- og Vestjyllands Politi

Den 26. februar i år kørte han i sin bil med sin treårig datter på skødet. En betjent opdagede dem på hovedvejen gennem Thyborøn og de blev standset efter en kilometer.

Overtrædelsen af færdselsloven betyder, at manden har fået frataget sit kørekort i seks måneder. Derfor er anklagerfuldmægtig Morten Wibroe tilfreds med dommen.

- Set med færdselsmæssige øjne er det meget alvorligt. Det skaber både stor fare for den lille pige, der sidder foran uden sele. Men samtidig betyder det, at han ikke kan styre og se så godt. Så det skaber også fare for de andre, siger Morten Wibroe, anklagerfuldmægtig.

Den 35-årige havde ikke noget kørekort på daværende tidspunkt, og derfor modtager han den ekstra bøde på 13.000 kroner.

Stjal også lampe i kirke

Udover færdselsovertrædelsen har manden i 2017 begået et tyveri i Søndermarkskirken i Viborg. Her stjal han en kobberlampe til en værdi af lidt over 3.000 kroner.

- Han brød ind på kirkekontoret midt om natten ved at smadre en rude, siger Morten Wibroe.

Derfor modtog han 30 dages betinget fængsel og samfundstjeneste oven i hatten.

Manden modtog dommen på stedet, da han har et ønske om at lægge det hele bag sig og få en ny start.