Kommuner kæmper om firbenede turister: - Flere hunde end børn besøger os

Lemvig, Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommune vil alle være attraktive feriesteder for hundeejere og gør noget ekstra ud af at få de firbenede til at føle sig velkomne.

Der er penge i turister - også de firbenede af slagsen. Og dem er der masser af i Midt- og Vestjylland lige nu.

For når turister rykker ind i sommerhuset langs den jyske vestkyst, så tager mere end 40 procent af dem deres hund med på ferie ifølge udlejningsbureauet SJ feriehusudlejning.

quoteDet er sådan, at rent statistisk har vi flere hunde end børn på besøg i løbet af et helt år, så dem er vi glade for.

Kristian Hansen, chef for Kommunikation og turisme, Lemvig Kommune

Det har familien Vaths fra Tyskland også, og derfor er det ikke tilfældigt, at de har valgt at holde ferie i et sommerhus i Vejlby Klit.

- Det er den perfekte ferie med børne og en hund, fordi alle kan løbe frit og lege på stranden. Hunden må komme med over alt, og alle står en skål med vand, siger Jeanette Vaths fra Düren i Tyskland, som holder ferie i Danmark for tredje år i træk.

Lemvig Kommune og den lokale turistforening satser massivt på de firbenede turister.  

- Hunde er meget velkommen i vores område. Det er sådan, at rent statistisk har vi flere hunde end børn på besøg i løbet af et helt år, så dem er vi glade for, siger Kristian Hansen, chef for Kommunikation og turisme i Lemvig Kommune.

Tre kommuner konkurrerer om at være attraktive feriesteder for hundeejere.

Stor konkurrence om de firbenede

Kommuner og attraktioner kæmper om at skabe det bedste ferieparadis for hunden og dens ejere.

I Harboøre følger der eksempelvis en goodiebag med hundegodbider, hundeposer og gode tip til nærliggende hundeskove og -strande, når hundeejerne lejer et feriehus.

- Det er altid rart at kunne gøre noget for at der er flere gæster der besøger vores område, og det mener vi at hundene er med til. Og derfor finder man heller ikke et hundegebyr i vores butik, siger Thomas Hansen, kontorchef hos SJ Feriehusudlejning i Harboøre.

Hos Jyllandsakvariet i Thyborøn har op mod hver tredje gæst hund med. Derfor har de bygget en legeplads til hunde.

- Vi har valgt at lave en attraktion for hunde inde i attraktionen. Der er et sted hvor den kan få lov at komme ind og lege lidt, siger Michael Madsen, ejer af Jyllandsakvariet.

Holstebro Kommune arrangerede tidligere på måneden en hundefestival, og længere mod vest i Ringkøbing-Skjern Kommune vil de også være hundenes bedste ven. Her har de dedikeret hele november måned til hundeturismen.

I begyndelsen af juli inviterede Holstebro Kommune til hundefestival. Her var både hundehvisker og mulighed for portrætbilleder.