Kommuner bakker op om geopark

Lemvig, Holstebro og Struer Kommuner samler nu kræfterne i håb om at kunne etablere en geopark.

170815Geopark.jpg

Allerede i 2011 begyndte John Clausen fra Lemvig arbejdet med at gøre den vilde, vestjyske natur til én af FN organisationen UNESCOs geoparker.

- Det at blive en UNESCO geopark vil gøre, at nogen siger, at der vil vi hen. UNESCO optager ikke hvem som helst, og der kan højst blive to geoparker i Danmark, siger John Clausen, der er initiativtager til projektet. 

Nu har Lemvig, Struer og Holstebro Kommuner sagt ja til at bakke op om projektet. Hver kommune støtter økonomisk med en halv million kroner til etableringen af parken.

- Vi kan se, at der er nogle turistmæssige udviklingsmuligheder i at have en geopark. Vi har været rundt og se andre geoparker og er blevet meget fascineret af den udvikling, der kan ske der. Og så har geoparken en anden fordel. Geoparken beror på ting, der befinder sig her og ikke kan flyttes eller tages et andet sted hen, siger Anders Holm, udviklingschef, Lemvig Kommune.

Geoparkerne er naturparker, der udpeges af UNESCO efter ansøgning. Den første blev udpeget i år 2000. Lige nu bærer 111 områder i verden den særlige udmærkelse.

Det er blandt andet de særlige naturlandskaber i Vestjylland, som strækker sig helt tilbage til før istiden, der gør det muligt at blive en geopark.

Støtten fra kommunerne betyder, at der til oktober bliver ansat en projektleder, som skal stå for den endelige ansøgning om at få området godkendt som geopark i 2016

2:33
En ny naturpark er måske på vej til Vestjylland. Lemvig, Struer og Holstebro Kommune har netop indgået et samarbejde om at etablere en Geopark. Den kan være med til at lokke mange flere turister til området.