Kom og køb en kirke!

Den katolske kirke i Lemvig sættes nu til salg på grund af dårlig økonomi i Den katolske Kirke i Danmark. For under en million kroner kan ejendommen blive din.

Drømmer man om at eje sin helt egen kirke, så er chancen der nu. Katolikkerne har nemlig besluttet at sælge Hellig Kors Kirke i Lemvig.

- Det er ærgerligt, men nødvendigt på grund af den økonomiske situation, lyder det fra Wienczyslaw Barwinski, der er katolsk præst ved Hellig Kors Kirke i Lemvig.

Kirken er over 100 år gammel. I begyndelsen som Methodistkirke, men de sidste 36 år har den huset den katolske menighed. Kirken er i en så dårlig stand, at det ikke kan betale sig at renovere den. Hele bygningen skal renoveres, hele taget, murene og vinduerne. Men kirkens økonomi kan ikke bære en som omfattende renovering.

Flere kirker til salg

Den katolske kirke i Danmark overvejer lige nu også at sætte mindre kirker i Thisted, Tønder, Haderslev og Assens til salg.

- Den katolske kirke i Danmark er en rigtig fattig kirke, og vi har ikke så mange penge, at vi har råd til at holde på alle de små kirker, siger præsten i Lemvig ærgerligt.

Den katolske menighed i Lemvig er på omkring 100 medlemmer, der primært kommer byerne fra Holstebro, Struer og Lemvig. De fleste er enten polakker, tamiler eller vietnamesere.

Pris: Under en million

Og hvad er så dagsprisen på sådan en kirke? Den lokale ejendomsmægler, Jesper Andersen, er frisk på et hurtigt hammerslag:

- Vi er i hvert fald ikke oppe i en million, men det er et meget, meget spændende ejendom, siger ejendomsmægler Jesper Andersen fra Danbolig i Lemvig.

og selvom der ikke er havudsigt, samtalekøkken eller Walk-in-closet, så håber sælgerne, at køberne vil lade sig friste af udsigten til en velsignet bolig med et guddommeligt lys.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.