Køber huse op for at bane vejen for flere vindmøller

Landdistrikterne skal ikke være tomme områder uden mennesker, siger Steffen Damsgaard.

Foto: Arkiv

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard fra Lemvig, er kritisk over for en ny strategi, som energiselskaber og vindmølle-projektmagere er begyndt at bruge, skriver Jyllands-Posten.

Avisen fortæller, at projektmagerne i flere tilfælde opkøber huse af de nærmeste naboer og i mange tilfælde river husene ned - for at få plads til nye vindmøller og for at undgå konflikter med naboerne.

- Vi ønsker ikke, at landdistrikter skal være tomme områder uden mennesker, hvor der bare er plads til vindmøller og andre energianlæg. Men jeg vil heller ikke afvise, at der kan være steder, hvor det kan give mening at rive nogle huse ned for at give plads til vindmøller, siger Steffen Damsgaard.

Jyllands-Posten fortæller om et eksempel fra Nørrekær Enge ved Aalborg, hvor Vattenfall har købt 13 ejendomme og lavet optioner på 13 andre for at kunne rejse 40 nye vindmøller på land. Energiminister Lars Chr. Lilleholt siger til JP, at opkøbene er en god idé, hvis det sker frivilligt og med lokal opbakning.