Knap 1000 færre til Haze

Publikum blev i stor stil væk fra årets festival i Harboøre. Det dårlige vejr betyder, at lokale foreninger går glip af tusindevis af kroner.

Når det regner på festivalen, drypper det ikke på de mange frivillige, der arbejder for at tjene penge til idrætsforeninger og spejdere. Hvert år bruger frivillige flere dage på at knokle på festivalen Haze over Haarum i Harboøre for at tjene penge til foreningerne i lokalområdet. Det er en del af selve formålet med festivalen.

- Foreningerne må indstille sig på, at det bliver lidt smalhals. Vi skal være glade, hvis vi kan holde nullet, siger Gunnar Skytte, formand Haze over Haarum.

Arrangør: Skuffende

Årets festival led under næsten efterårsagtigt vejr med regn og blæst. Det betød at omkring en femtedel af sidste års gæster blev væk i år. I alt besøgte omkring 4300 festivalen i Harboøre, det er knap tusinde færre end sidste år.

- Det er lidt surt, men vi kan ikke gør noget ved det. De der sidste øjeblikssalg, de har holdt sig hjemme i år på grund af det dårlige vejr, så det er lidt skuffende, siger Gunnar Skytte.

Lige nu er der ingen planer om ændringer, og det er da også planen at der skal være festival igen næste år.

- Vi laver ingen panikløsninger, men det er en usikker branche. Vi plejer at kunne rejse os, og det gør vi også denne gang, siger Gunnar Skytte, der er formand for Haze over Haarum.