Kloge hoveder til Lemvig

30 højtuddannede arbejdssøgende besøgte i dag Lemvig Kommune. Udkantsdanmark mangler akademikere, så målet var at få akademikerne til at flytte sig.

Cheminova var blandt de tre klassiske Lemvig-virksomheder, der i dag åbnede dørene for 30 højddannede arbejdssøgende fra Aarhus.

- Vi vil meget gerne fortælle om hvad det er vi laver. Og vi vil også gerne være med til at give inspiration til de, der synes det kunne være interessant at arbejde et sted som Cheminova, siger HR-konsulent hos Cheminova, Anne-Mette Novrup.

De højtuddannede kan give vækst

Med blandt de besøgnede var Lotte Thomas. Hun er uddannet jurist, og mangler arbejde.

- Der er interessante tilbud i Aarhus, men der er også rigtigt mange om budet. Så jeg synes, at det her er en oplagt mulighed for at prøve noget nyt, siger hun.

Besøget er arrangeret af Akademikernes Centralorganisation. De har tilbudt Aarhusianske akademikere busture til 17 forskellige udkantskommuner.

- Det er nogle kommuner der har øget fraflytning, og deres erhvervsudvikling er gået i stå eller tilbage. Men masser af undersøgelser viser, at højuddannede bidraget til bundlinjen, og bidraget med noget vækst, siger Per Gorm Nielsen fra Akademikernes Centralorganisation.