Kjeld har fået selskab: Endelig er Yvonne vendt hjem til reden i Bækmarksbro

Der er nu to storke i reden i Bækmarksbro. Den ene er Kjeld, og den nyankomne stork er hans længe ventede partner fra sidste år, Yvonne.

Efter flere uger alene i sin rede har storken Kjeld nu fået selskab i Bækmarksbro. Klokken 13.45 onsdag eftermiddag landede endnu en stork i reden. 

Ifølge storkeekspert Lotte Lykke Stendahl fra storkene.dk er det 99 procent sikkert, at den nyankomne stork er Kjelds partner fra sidste år, Yvonne.

- De har allerede parret sig flere gange, og hunstorken har været nede for at hente mere redemateriale, så hun virker meget hjemmevant. Vi kan aldrig garantere noget, når en stork ikke er ringmærket, men vi regner helt klart med, at det er Yvonne, der er kommet hjem, siger Lotte Lykke Stendahl.

Storkene parrede sig med hinanden allerede efter få minutter, og ifølge Lotte Lykke Stendahl kan vi forvente det første æg i reden inden for den næste uge.

Her lander den anden stork i reden hos Kjeld.

- Det er så godt, det her

Mange har utålmodigt ventet på, at der igen ville være to storke i reden i Bækmarksbro, og Lotte Lykke Stendahl lægger heller ikke skjul på, at i dag er en stor dag for storkeentusiaster.

- Det er så godt, det her. Det er fantastisk. Det er det her, vi har ventet på og arbejdet for. Nu venter vi på nogle æg, og så begynder det rigtigt at rulle, siger hun.

- Jeg havde gået og tænkt på det i morges. Jeg havde sådan en fornemmelse af, at hun nok ville komme i dag, så det her er skønt.

Hun opfordrer til, at man viser hensyn til hinanden, hvis man tager til Bækmarksbro for at tage billeder af storkeparret.

- Sidste år havde vi problemer med, at folk stod og kiggede på reden fra halvt ude på vejen. Så sørg for at holde jer på græsset og parker bilerne, så andre kan komme forbi. Vis hensyn til hinanden, så alle kan nyde storkene, siger storkeeksperten.

Kjeld ankom til reden den 6. april. Sidste år brugte Kjeld og Yvonne for første gang reden i Bækmarksbro. Her ankom de den 23. april.

Stor interesse for storkereden

Storkereden bliver streamet live, og hver dag følger mange seere med via TV MIDTVESTs storkeside, der indtil videre har haft 213.575 besøg, mens der 98.806 gange er blevet trykket play på livestreamen.

- Der er opstået en form for fællesskab i at følge med, og vi er selvfølgelig rigtig glade for interessen. Det er vi jo, fordi vi gerne vil have, at så mange som muligt får et større kendskab til den hvide stork og de vilkår, den har i Danmark, fortæller Lotte Lykke Stendahl.

Kameraet på storkereden er sat op i et samarbejde mellem TV MIDTVEST og storkene.dk.

Du kan også følge de direkte billeder fra storkereden live på TV MIDTVESTs egen kanal lige nu.

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.