Kæmpe borgermøde mod besparelser

400 utilfredse vestjyder var mandag aften samlet i Thyborøn, for at protestere over de kommende besparelser i Region Midtjylland.

Besparelserne rammer skævt. Sådan var budskabet fra arrangørerne af mandag aftens store borgermøde mod besparelserne på 700 millioner, der er planlagt i Region Midtjylland.

- Vi holder det i Thyborøn, fordi politikerne selv skal mærke, hvor langt der egentlig er herud, siger Rico Abildtrup Ruby der arrangerede mødet.

i det store sparekatalog er der lagt op til, at den vestlige del af regionen bliver hårdere ramt end den østlige. Sygehusene i Hospitalsenhed Midt skal spare 7,2 procent og sygehusene i Hospitalsenhed Vest skal spare 5,6 procent. Til sammenligning skal Universitetshospitalet i Skejby i Aarhus kun spare 3,3 procent.

- Centraliseringen af arbejdspladser mod øst, som vi nu igen skal rammes af herude, det er vi absolut ikke tilfredse med, siger Rico Abildtrup Ruby.

Erkender skævvridning

Regionens politikere erkender, at vest bliver ramt hårdere end øst.

- Det er der ingen tvivl om, men vi skal jo finde de 700 millioner kroner, det er en bunden opgave. Men jeg håber, at når vi nu sender signaler om, at vi vil fjerne forslaget om at spare akutlægebilerne væk, så trækker vi de hårdeste tænder ud af sparekataloget, siger Morten Flæng (S).

Borgerne er utilfredse med Region Midtjyllands planer om at spare næsten 700 millioner kroner på hospitalerne.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Sundhed.