Jørgen Nørby stopper i politik

Efter 32 år i politik har Venstres Jørgen Nørby besluttet sig for at gå på pension.

Jørgen Nørby (V) stiller ikke op til regionsrådsvalget til november, og dermed stopper han sin politiske karriere. 

Det skriver Folkebladet Lemvig

- Jeg er bestemt hverken kørt træt i politik eller af at være med. Men det er seks år siden, jeg gik på pension fra arbejdsmarkedet. Min familie og kilometertælleren i min bil mener ikke helt, at jeg er gået på "rigtig pension".

- De fleste dage har da også fortsat en spændende og tæt besat kalender, men nu er beslutningen så "lidt mere pension", siger Jørgen Nørby til Folkebladet. 

32 år i politik

Jørgen Nørby, der sidste år fyldte 70, stillede op til sit første kommunalvalg for 32 år siden.

Dengang blev politikeren fra Nørre Nissum formand for det tekniske udvalg i Lemvig Byråd. Senere, i 1998, blev han valgt som borgmester i kommunen. En post, han bestred frem til 2006, hvor han i kommunesammenlægningen måtte afgive magten til Erik Flyvholm efter et opgør i Venstre. 

Nørby endte med at fortsætte som viceborgmester og formand for det tekniske udvalg, inden han blev valgt ind i regionsrådet. 

Det er her, han i de sidste år har brugt sine politiske kræfter i rollen som formand for Udvalget for Regional Udvikling. 

Jørgen Nørbys mærkesager i regionsrådet spænder bredt. Lige fra elbusser og Klimatorium til oprensingen af Høfde 42. 

Til Folkebladet Lemvig slår han fast, at han fortsat vil engagere sig i det politiske arbejde til han stopper, ligesom han fortæller, at pensionisttilværelsen kommer til at byde på frivilligt arbejde i det lokale foreningsliv.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Politik.