Ingen løn på kontoen til den første

Cheminova-ansatte har ingen løn på kontoen, når regningerne skal betales den første.

Det er en regnskabsteknisk manøvre, der rammer ansatte på Cheminova.Lønnen går først ind på kontoen flere dage efter den første.Nogle gange er pengene først klar på kontoen den 8. i næste måned.I mellemtiden må de ansatte, som rammes af dette nye tiltag, håbe på bankens store velvilje.

HK på banen

Det er ikke rimeligt at sætte ansatte i den situation, mener man i HK MidtVest, som har rejst en sag:

 - Når terminen på huset, daginstitutionspladserne, varmeregningen skal betales, har vi brug for, at vores løn står på kontoen. Som det nu er blevet, går budgetkontoen jo i minus, inden lønnen kommer ind. Dels skal man have en forstående bankrådgiver, som tillader et overtræk, dels koster det dyre overtræksrenter. Det er simpelthen ikke rimeligt at sætte sine ansatte i den situation, lyder det frustreret fra HK-tillidsrepræsentent Girly Røjkjær.

Pure afvist

Idéen om den forsinkede lønudbetaling dukkede op ved sidste års lønforhandlinger. Her blev den pure afvist af HK:

 - Ved at skubbe lønudbetalingen låner de ansatte i princippet pengene til Cheminova henover månedsskiftet. De låner virksomheden likviditet. Men det er ikke det, de ansattes løn skal bruges til. Det er stærkt problematisk, at en arbejdsgiver på den måde skubber aben over på skuldrene af de ansatte, som har brug for at kunne betale deres faste udgifter som alle andre danskere, slår formand for HK/Privat MidtVest Inger Stranddorf fast.

Flere mæglingsmøder mellem HK og Cheminova blev afholdt uden resultat. Pt. afventer man LOs beramning af sagen, slutter HK i en pressemeddelelse.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.