Ildsjælen Elin Nilsson er død

Den 81-årige ildsjæl og æresborger i Lemvig Kommune, Elin Nilsson, er død af en blodprop.

Elin Nilsson, kvinden bag Kultur Center Tuskær i Fjaltring, er død. Det skriver Folkebladet Lemvig.  

Fredag fik 81-årige Elin Nilsson en blodprop i hjernen, der gjorde, at hun ikke vågnede fra sin søvn. I bevidstløs tilstand blev hun kørt på sygehuset i Holstebro, hvor hun ikke stod til at redde.

quoteJeg vil betegne hende som uvurderlig

Hans Edvard Nørregård-Nielsen, tidligere direktør, Ny Carlsbergfondet

Gennem 30 år stod ildsjælen Elin Nilsson i spidsen for det anerkendte museum Kultur Center Tuskær, inden Lemvig Kommune i september 2016 overtog bygningerne.

- Det er jo fantastisk, at mit livsværk fortsætter, sagde Elin Nilsson dengang til TV MIDTVEST.

Ved overdragelsen af bygningerne blev hun i samme omgang udnævnt til æresborger i Lemvig Kommune, og det var der ifølge borgmester Erik Flyvholm (V) en god grund til.

 - Hun har gennem årene gjort en helt ekstraordinær indsats for Lemvig Kommune og Kultur Center Tuskær, og hun har boet og arbejdet herude og viet hele sit liv til det her, sagde Erik Flyvholm til TV MIDTVEST.

- Så når man ser på, hvad hun har givet, er det ud over det sædvanlige, fortsatte borgmesteren.

Tuskær har en stor og berømt kunstsamling, og det fungerer også som arbejdende værksted for flere kunstnere. Alt sammen takket være Elin Nilsson.

- Jeg vil betegne hende som uvurderlig, fordi hun netop er sådan en ildsjæl, der samler noget af det, der er karakteristisk for egnen op, arbejder med det og forener det, så det bliver dét, det er og meget smukkere, har Hans Edvard Nørregård-Nielsen, tidligere direktør i Ny Carlsbergfondet, udtalt til TV MIDTVEST.

Herunder kan du se, da Elin Nilsson blev udnævnt til æresborger. 

Den dengang 80-årige Elin Nilsson - kvinden bag Kultur Center Tuskjær - blev i september 2016 udnævnt til æresborger i Lemvig Kommune.

Heruner kan du se et portræt af Elin Nilsson og hendes livsværk, Kultur Center Tuskær.

81-årige Elin Nilsson var synonym med Kultur Center Tuskær, der har været samlingspunkt for mange mennesker gennem 30 år.