Idrætshal bliver til vandkulturhus

Thyborøn mangler en svømmehal - derfor vil det lokale idrætscenter lave en af sine haller om til et vandland. Lokale & Anlægsfonden er vild med ideen. (Illustration: Nøhr & Sigsgaard Arkitekter)

Kan man omdanne en almindelig idrætshal til et vandkulturhus med fire bassiner?

Det er aldrig gjort før, men i Thyborøn har de mod på opgaven, og Lokale & Anlægsfonden har besluttet at støtte projektet med 11 millioner kroner.

Ideen opstod i kølvandet på, at byens lille svømmehal måtte lukke, fordi det ville være alt for dyrt at sætte den i stand.

Det fik bestyrelsen for Thyborøn Fritidscenter til at tænke kreativt. Hvorfor ikke lave den ene af centrets idrætshaller om til et vandkulturhus?

Idrætscentret består af to almindelige idrætshaller, men da der mangler brugere til to haller, er det ifølge bestyrelsen nærliggende at fylde den ene med vand.

Banebrydende

- Vandkulturhuset i Thyborøn er på mange måder et banebrydende projekt med stor værdi som eksempel for andre steder, hvor idrætshaller står lidt tomme. Projektet viser, hvordan vandaktiviteter pludselig kan blive tilgængelige i idrætshaller. Ingen har tidligere turdet tænke tanken om at skabe en facilitet til vandaktiviteter i et "tørt" idrætshalbyggeri. Men det er en oplagt mulighed, når gamle idrætshaller skal have nyt liv og flere brugergrupper, siger Anna Hassel, der er arkitekt i Lokale & Anlægsfonden i en pressemeddelelse.

Den omdannede idrætshal får fire bassiner - blandt andet et på 10 gange 17 meter, som bliver så dybt, at det bliver muligt at etablere en helikopter-attrap, en bølgemaskine og lyseffekter, der kan bruges til at træne redningsaktioner til søs.

Formanden for Thyborøn Fritidscenter glæder sig over, at byen igen vil kunne tilbyde svømmeundervisning, hvilket er vigtigt for byen mellem hav og fjord. Samtidig mener han, at huset vil være med til at booste Thyborøn som turistby.

Lokale & Anlægsfonden har også besluttet at give 1,6 millioner kroner til en kulturpark ved Gudenåhuset i Bjerringbro.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Livsstil.