I dag falder der dom i vanrøgtssag

Hundehandler Frede Mattrup fra Bækmarksbro er tiltalt for grov misrøgt af en lang række hunde, heste og kreaturer på sin gård. Han nægter sig skyldig i alle anklager.

I dag falder der endelig dom i sagen mod hundehandler Frede Mattrup fra Bækmarksbro. Han er tiltalt for grov misrøgt af en lang række hunde, heste og kreaturer på sin gård. Han nægter sig skyldig.

Følte sig forfulgt at politiet

Frede Mattrup havde i ni år drevet hundekennel fra sin gård i Bækmarksbro, inden han i marts måned sidste år erklærede, at nu var det slut. Ikke fordi, han ikke ønskede at fortsætte, men fordi Frede Mattrup ikke længere orkede at kæmpe mod Midt - og Vestjyllands Politi.

- Det er ren og skær forfølgelse. Det er rigtig mobning og forfølgelse, sagde han tilbage i marts 2014 til TV MIDTVEST.

Ikke første gang

Ifølge Frede Mattrup havde politiet dengang været forbi hans gård 15 gange indenfor et års tid.

- Det er jo ikke dyrevelfærd, at de kommer og forstyrrer mig i mit arbejde fra morgenstunden, så jeg ikke kan give strøelse og mad til hundene. Det giver et helt forkert billede, siger Frede Mattrup.

Det er ikke første gang, at hundeavler Frede Mattrup har været i søgelyset, oplyste Dyrenes Beskyttelse tilbage i marts 2014 til Metroxpress.

- Det er en gammel kending, og han bliver anmeldt med jævne mellemrum, og sidste gang blev han dømt for 14-15 forhold. Han bevæger sig på kanten af loven, og derfor er han svær at stoppe, sagde dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse, Jens Svenningsen, dengang.

Skyldig eller uskyldig

I dag falder der så igen dom i en sag mod Frede Mattrup.  Tirsdag eftermiddag bliver det ved Retten i Holstebro afgjort, om Frede Mattrup bliver frikendt eller kendt skyldig i grov misrøgt af dyr.

Han er tiltalt for i alt 11 forhold, herunder uansvarlig behandling af en lang række hunde, heste og kreaturer.

Under et af flere tilsyn blev der ifølge anklageskriftet den 12. marts 2014 fundet mindst 28 hunde, 12 heste og 14 kreaturer, som levede under sundhedsskadelige forhold.

Eksempelvis havde en hest udviklet en tvangsbevægelse med konstant at bevæge hovedet rundt i cirkler, fordi den havde stået bundet igennem lang tid.

Nægter sig skyldig

Frede Mattrup står også tiltalt for at opbevare receptpligtige lægemidler til dyr ulovligt og for at forhindre betjente i at udføre deres arbejde i forbindelse med et besøg på kennelen. 

Frede Mattrup har nægtet sig skyldig i alle anklager. Der falder efter planen dom klokken 14.