Huspriser tæt på toppen i Lemvig og Herning

Ny analyse af boligpriserne viser, at boligpriserne i Lemvig og Herning er tæt på at nå tidligere tiders historisk høje niveau.

Villaer i både Lemvig og Herning sælges i dag til priser, der ligger blot tre procent under det højeste niveau i begyndelsen af 2008. I resten af de midt - og vestjyske kommuner er priserne 8-31 % under toppen, og lavest er de i Struer Kommune.

- Umiddelbart ser det ud til, at boligpriserne i Jylland har været hurtigere til at komme sig efter finanskrisen end på Sjælland, hvilket på sin vis også er rigtigt nok, siger Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC.

Priserne toppede i 2008

Resultatet er lavet ved at sammenligne aktuelle salgspriser med det historiske højdepunkt, der tidsmæssigt er forskelligt fra område til område. Generelt toppede priserne i Vestjylland i begyndelsen af 2008.

- Sagen er den, at priserne aldrig faldt så meget på Fyn og i Jylland som på Sjælland og især i hovedstadsområdet, så vejen tilbage til toppen er også kortere. Udsvingene er ganske enkelt større i København - både opturene og nedturene, forklarer Jan Nordmann.

Jylland fører foran København

I forhold til resten af landet er der længst til toppen på Vest- og Sydsjælland, hvor både villaer og ejerlejligheder fortsat befinder sig næsten 40 pct. under de historisk højeste priser. Men også det velstående Nordsjælland, der almindeligvis har et boligmarked meget lig det københavnske, har langt til toppen.

- Går det som forventet, med et boligmarked i begyndende vækst, er det mit bud, at vi især i de områder, hvor der er langt til toppen, kommer til at se stigende priser de næste år. Men det forudsætter at renten holder sig i ro og at vi ikke ser en fornyet krise eller stigende ledighed.