Hunde stod bag frygtet ulveangreb

Efter fire måneder foreligger resultatet af en DNA-prøve fra en skambidt fåreflok fra Lemvig. Og det var ganske almindelig hunde der stod bag.

Det var en eller flere hunde der stod bag angrebene på en fåreflok ved Lemvig Golfbane tæt ved byen d. 29. marts. Det ligger nu fast, efter Naturstyrelsen har analyseret spytprøver taget fra de skambidte får. Det skriver Folkebladet Lemvig.

Ved angrebet på den 40 får store flok, blev to får dræbt, mens tre andre blev skamdbidt. De døde får var delvist spist, og det fik projektlederen for Får på Kanten der ejer flokken til at frygte, at der var tale om et ulveangreb. Hun er overrasket over, at det er en almindelig hund der står bag.

- Det er ret uhyggeligt, at en hund gør sådan noget, for hvad er den så ikke i stand til, siger Nina Svanborg til Folkebladet Lemvig.

Kan ikke forhindre adgang

Nina Svanborg ved ikke, hvordan én eller flere hunde er kommet ind i fårenes indhegning, og hvordan nye angreb skal forhindres.

- Vi kan ikke umiddelbart lave hegnet højere, og desuden kan en hund hoppe rimeligt højt. De vil også kunne kravle under hegnet, siger hun til Folkebladet Lemvig.

Den 19. april blev en fåreflok udenfor Lemvig ved Rammedige også angrebet, også her viser DNA-resultaterne, at der er tale om en hund.