Hollandsk fisker afhørt af politiet i Thyborøn

En hollandsk fisker, der er anmeldt for at sejle uforsvarligt i Skagerak, er tidligt fredag morgen blevet afhørt af politiet i Thyborøn

En hollandsk fisker, der tirsdag blev politianmeldt for at sejle uforsvarligt rundt i Skagerak og ødelægge en fiskers udstyr, er tidligt fredag morgen blevet afhørt af politiet på havnen i Thyborøn. Det skriver TV 2 NORD.

Tirsdag fiskede Karsten Nielsen fra Thorup Strand i Skagerak, da et stort hollandske skib pludselig kom sejlende imod ham. Han forsøgte flere gange over skibstelefonen at få skibet til at ændre kurs, men den hollandske kaptajn svarede blot "no problem" tilbage til ham.

Skibet sejlede ind i Karsten Nielsens snurrevod og ødelagde udstyr for 175.000 kroner.

Det fik bagefter formand for kystfiskerne i Thorup Strand, Thomas Højrup, til at kalde sammenstødet for et rockeroverfald.

- Det er lidt som et rockeroverfald. Han ved jo, at Karsten er en dygtig mand, som har fundet en god plet, hvor der er fisk. Det er en nem måde at jage ham væk på, sagde han til TV 2 NORD.

Tidligt fredag morgen kom det hollandske skib så til Thyborøn, og her stod politiet klar at gå ombord og afhøre kaptajnen med en sigtedes rettigheder.