Her går det godt: Fire virksomhedsejere ser igen lyst på fremtiden efter corona

Fire midt- og vestjyske virksomheder er nu sluppet igennem coronakrisen. Og faktisk ret godt. Men coronaen har alligevel ikke helt sluppet sit tag i dem.

Smilene er til at få øje på.

Der er igen musik i Kulturhuset 18B i Harboøre, der er travlhed i Restaurant Limfjordens Hus i Glyngøre, virksomhedsejeren fra Ulfborg er uden for landets grænser for kun anden gang på 14 måneder. Og så er der et rekordregnskab i en tid med pandemi hos modegiganten DK Company i Ikast.

- Her går det faktisk godt.

Sådan er meldingen fra de fire verdenshjørner af den midt- og vestjyske landsdel. De fire virksomhedsejere kan ånde lettet op og smile bredt, fordi corona nu er noget, de kan lægge bag sig. Og dog - ikke helt.

- Jamen, come on. Den er hård den her. Det går, men det er lidt træls, og så er jeg svimmel. Det er mærkeligt at gå med det i så mange dage. Det er gået lidt på lungerne, og i virkeligheden har jeg alle de symptomer, man hører om, på én gang, siger administrerende direktør hos DK Company, Jens Poulsen, der er kommet helt i nærkontakt med sygdommen.

quoteDet er lige før, man har glemt de forskellige procedurer i lufthavnen.

Kristian Skannerup, stifter og medejer, Mil-tek, Ulfborg

Coronaramt direktør

Jens Poulsen er blevet smittet med covid 19 af sin datter. Lige midt i den periode, hvor han har skullet lancere årets regnskab for DK Companny.

Et regnskab, der har fået et rekordstempel. For midt i en coronatid kan Ikast-virksomheden smile over et plus på 335 millioner kroner.

- Det er et syret budskab at gå ud med. For sikke et år og sikke mørkt, det var i marts og april i 2020. Og så er vi alligevel lykkes med at få lavet en turnaround og ender med et rekordregnskab. Jeg kan næsten ikke selv forstå det. Fordi det har været så specielt og vildt et år, men vi kan se nu, at vi fik noget ud af at agere straks, da krisen ramte. Vi satte fokus på vores omkostninger og kørte efter nice to have og need to have-modellen, fortæller Jens Poulsen.

Sjælden rejse

Hos Mil-tek i Ulfborg er stifter og medejer Kristian Skannerup for første gang i umindelige tider og kun anden gang på 14 måneder udenfor landets grænser.

- Det er lige før, man har glemt de forskellige procedurer i lufthavnen. Det er virkelig uvant, men det er skønt, og det siger mig noget om, at vi er på vej mod lysere tider og en mere normal verden igen, siger Kristian Skannerup.

Ulfborg-virksomheden, der har det som sit helt store slagnummer at sælge affaldspressere, er sluppet nådigt igennem coronakrisen.

- Spoler vi filmen 14 måneder tilbage, hvor vi regnede med 70 procents tilbagegang og endte med kun 69 procent, så bliver vi lige så gladelig overraskede nu, at vi faktisk er 30 procent foran vores budget nu her seks måneder inde i det nye år. Den fine udvikling, håber vi, vil fortsætte, understreger Kristian Skannerup.

quoteDer har da været perioder, hvor jeg var i tvivl, om vi klarede den. Men nu skinner solen igen.

Rasmus Overgaard Kardyb, restauratør, Limfjordens Hus, Glyngøre

Liv i kulturhuset igen

I Harboøre hos Kulturhuset 18B er indehaver Helle Langer kommet i det høje gear på nærmest ingen tid. I løbet af den første uge efter genåbningen har hun haft livemusik fire gange.

- Det er dejligt og også lidt surrealistisk. Når man har ventet på noget længe, og det så sker, så kommer det næsten bag på én, at det kan ske. Vi er startet hardcore op og kan godt mærke trætheden i kroppen nu. Men det har været den største fornøjelse i verden, siger Helle Langer.

I det daglige er det kun hende, der driver kulturstedet i det vestjyske. Og selv om hun har kastet sig over forskellige gøremål, har det været underligt, at huset har stået tomt så længe.

- Jeg har fundet ud af, at det er bedst at have gæster i huset. For uden musikere og gæster er huset jo bare en kulisse og ingenting værd. Det bliver først noget værd for mig, når der er liv, fortæller Helle Langer.

Solen skinner i Glyngøre

Liv er der også i Limfjordens Hus i Glyngøre igen. Den tidligere michelin-kok, Rasmus Overgaard Kardyb, har travlt i køkkenet og er nu på nippet til at ansætte flere folk nu, hvor sommerens travlhed for alvor er ved at melde sig.

- Der har da været perioder, hvor jeg var i tvivl, om vi klarede den. Men nu skinner solen igen, og nu kan vi begynde at bruge ressourcerne på det, som jeg kom hjem til Glyngøre for. Nemlig at drive en restaurant med fuld fart på. Det er skønt. Så jo, her går det godt, siger restauratøren med et smil.