Her er granaten

Skipperen på "Katrine Søe" vidste ikke han havde granat om bord. Granaten ses midt i billedet, som en meget rusten rund granat i fodboldstørrelse.

Skipperen på fiskefartøjet "Katrine Søe" vidste angiveligt ikke, han havde fået en granat om bord, da han tømte skibet for affald i Thyborøn.

- Så havde vi kontaktet myndighederne og sagt de skulle komme og hjælpe os med at fjerne det, siger skipper Torben Søe, der ejer "Katrine Søe".

En ansat fra havnen i Thyborøn er blevet indlagt med symptomer på forgiftning fra sennepsgas. Han har rørt ve granaten på kajen i Thyborøn. Den farlige granat har hele dagen fået myndighederne til at være yderst forsigtige med at håndtere granaten.

Besætningen fejler ikke noget

Lige siden klokken et natten til fredag har skibet ligget bag afspærring i Hanstholm Havn. Og det forstår skipperen ikke.

- Jeg har en besætning på tre mand, der har båret det i land med deres almindelige fingre. Vi fejler ingen ting nogen af os, siger Torben Søe til vores reporter Kåre Rolf Hansen i det interview, der kan ses herunder:

Meget farligt

Sennepsgassen er farlig, der siger Andersen fra Søværnets Minørtjeneste i interviewet med reporter Ditte Haaning.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.