Havnedirektør vil gerne have havvindmøller: Er gearet til det

Thyborøn Havn har plads og udstyret til at servicere og hjælpe med havvindmøller. Så sæt bare nogle flere op i Nordsøen, lyder det.

Spørger man på havnen i Thyborøn er der ingen tvivl. Hvis en ny kæmpe havvindmøllepark skal placeres i Nordsøen, må det gerne være i fiskerbyens baghave.

- Først og fremmest vinder hele erhvervslivet omkring havnen jo noget på at kunne byde ind med service til de folk, der skal ud og arbejde. Og så drypper der altid noget af til dem, der kan lave maritimt service: Smede og elarbejdere.

- Når Siemens skal til at installere møllerne, vil de formentlig have nogle uger heroppe med en hel del mennesker, som skal sejles frem og tilbage, siger havnedirektør Jesper Holt Jensen til TV MIDTVEST.

Onsdag kom det frem, at tre havvindmølleparker skal opføres inden 2030. Den første skal være enten ved Kriegers Flak ud for Sjællands østkyst eller i Nordsøen.

- Vi tænker ikke så meget på, hvad vi kan vinde på det, men hvordan vi kan servicere de kunder, der skal arbejde med den vindmøllepark, fordi vi ligger ret tæt på og har nogle gode projektfaciliteter. 

Så I har ikke fået nok af vindmøller?

- Vi har aldrig fået nok af noget her i Nordvestjylland. Vi ser også frem til kommende projekter, for de faciliteter her er bygget til store projekter, der kræver både stærk kaj og arealer bagved.

- Det er vi jo rigtig glade for, at man begynder at snævre det ind i retning af, at man kan bruge Thyborøn Havn til en kommende stor park ude på Nordsøen, for det synes vi, vi ligger rigtig godt til.

Havnen har netop lavet en kaj målrettet til offshore-industrien. Så de er klar på det meste i Thyborøn.

- Vi håber selvfølgelig, at den efterfølgende drift og vedligehold kan køre herfra og en hel del af installationen også.

 

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.