Havneansat skadet af sennepsgas

En mand fra Thyborøn havn skadet af sennepsgas fra granat. Alle der har rørt den skal søge læge.

En ansat fra havnen i Thyborøn er blevet skadet af sennepsgas fra en granat, der var efterladt på havnen i Thyborøn. Granaten er meget rusten og på størrelse med en fodbold. Den blev fundet torsdag ved middagstid på kaj 501 og undersøgt af den ansatte på havnen. På det tidspunkt havde den ligget på kajen i et døgn.

Havnearbejderen blev efterfølgende indlagt med symptomer på, at han havde været i kontakt med sennepsgassen. Politiet opfordrer nu alle, der har rørt granaten til at søge læge.

- Fra embedslægen har vi fået at vide, at alle, der har rørt ved granaten skal søge læge, uanset, om man har symptomer eller ej. Symptomerne kan nemlig godt være mere end 24 timer undervejs, siger vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Symptomer

Ifølge Giftinformationen på Bispebjerg Hospital er symptomerne på, at man har være udsat for sennepsgas kløe og blærer på huden. Har øjnene været udsat løber de i vand, klør og øjelågene hæver. Luftvejene påvirkes ved kløe, løbende næse, hoste og hæshed.

Fanget i Østersøen

En fisker fra Hanstholm fik den farlige granet i garnet under fiskeri i Østersøen og har angiveligt sejlet rundt med den i en måned, inden han læssede den af på kajen i Thyborøn sammen med noget andet affald.