Havn spærret af efter granatfund

10 tons fisk skal destrueres, efter at en fisker fredag morgen kom i land i Thyborøn med en sennepsgasgranat fra Anden Verdenskrig ombord i båden. Beredskabet har arbejdet hele aftenen og natten på at sikre auktionshallen

Ifølge fiskeren, hev han granaten op af havet, mens han var ved at fiske.

Sennepsgasgranaten stammer fra Anden Verdenkrig. Her blev granaterne brugt som kemiske våben.

Sennepsgas er meget giftigt, og derfor skal hele fiskerens last destrueres. Lasten består af rødspætter, torsk og pigvarer til en værdi af 200.000 kroner.

Storrensning af auktionshallen

Hele auktionshallen og en del af kajen blev spærret af. 40 mand fra Beredskabesstyrelsen brugte hele aftenen og det meste af natten på at rense hallen, så man er sikker på, at den ikke indeholder spor af den giftige gas.

- Vi skal have renset alle de steder, som sennepsgassen har været i nærheden af. Vi renser kutteren, kajen og auktionshallen. Det er vigtigt, at der intet spor er tilbage af gassen, når vi har med fødevarer at gøre, fortæller indsatsleder Phillip Marwuard.

Fisk destrueret i Hanstholm

Det er ikke mere end to år siden, at en fisker i Hanstholm også fik en gammel sennepsgasgranat i nettet. Dengang blev fisk til en værdi af 300.000 kroner destrueret.

130503Bombe5.jpg

130503Bombe4.jpg

130503Bombe3.jpg

130503Bombe1.jpg

130503Bombe2.jpg

130503Bombe6.jpg

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV/MIDT-VEST


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.