Gymnasieklasse strandet i Grønland

En gymnasieklasse fra Lemvig Gymnasium er lige nu strandet i det nordlige Grønland. Askeskyen gør det umuligt for dem at komme hjem.

De skulle egentlig være fløjet hjem til Danmark i fredags efter en studietur til Grønland. Men mandag holder askeskyen stadig gymnasieklassen fra Lemvig fanget i Grønland. Og klassens lærere forventer, at der går flere dage endnu, før de kan vende hjem.

- Vi kan intet stille op, og vi kan ikke arrangere alternative rejsemuligheder. Seneste opdatering er, at Air Greenland flyver hjem onsdag, men det regner vi med bliver rykket yderligere. For i forhold til de senste prognoser, så tror vi ikke på, at vi kommer hjem før hen mod weekenden, siger gymnasielærer Søren Udesen til TV/MIDT-VEST.

Gymnasieklassen har været på studietur i landsbyen Aasiaat i Nordgrønland. Her er de nu blevet indkvarteret på et sømandshjem, mens de venter på at komme hjem til Lemvig.

- Vi har været gode til i fællesskab at løfte hinanden og finde humøret frem. Vi har erkendt, at vi ikke kan ændre på situationen, så der er ingen grund til at hidse sig op eller blive ked af det. For det kommer vi jo ikke hurtigere hjem af. Det er sådan, vi har forsøgt at håndtere situationen, og det har eleverne klaret utroligt flot, siger Søren Udesen til TV/MIDT-VEST.

Hør gymnasielærer Søren Udesens beretning fra Grønland:


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.