Gymnasieelever kortlægger hybenrosen

I Lemvig Kommune er de gået til angreb på hybenroserne. Her har de i disse dage fået en ekstra hjælpende hånd i kampen

2.b fra Lemvig Gymnasium har rykket undervisningen ud i det fri. Sammen skal de forsøge at kortlægge, hvor i kommunen, hybenrosen holder til.

- Vi har en app på vores telefon, hvor vi trykker start, og så går vi rundt hybenbusken. Når vi så er færdige, trykker vi slut, og så bliver data sendt ind.

 

De femten elever er opdelt i makkerpar og skal være især afsøge kilometerlange naturområder.

Klassekammeraterne Laurids Sønderby Didriksen og Laurits Meier Tolstrup dækker Gjellerodde og skal finkæmme en rute, der er mere end tolv kilometer lang.

- Det går jo til et projekt, og vi kommer til at se nogle resultater. Det er lidt som en at lave en opgave og så er det også bare sjovt at komme væk fra skolen og lave noget andet, siger Laurits Meier Tolstrup, der går i 2.b på Lemvig Gymnasium.

 

Mens eleverne fra 2.b er på jagt efter hybenrosen i hele kommunen, så kan Ninna Sommer, der er jordbosteknolog, løbende følge med fra sin telefon. Ifølge hende, så er elevernes arbejde helt afgørende for kommunens kamp mod den invasive rosenbusk.

- Det kommer til at indgå i en rapport, hvori det er beskrevet, hvor mange hektar hybenroser, der er at finde. På den måde ved vi, hvor vi skal lægge indsatsen i kommunen. Så bliver der lagt en bekæmpelsesplan ud fra det, siger Ninna Sommer, der til daglig arbejder som Jordbosteknolog i Lemvig Kommune.

 

Og det er lige præcis derfor, 2.b's biologilærer, Poul Secher Henriksen sagde ja til at være en del af projektet.

- I princippet er det ikke hybenrosen, der er det vigtige. Det er jo et middel, som man skal ud og lave en undersøgelse om, og for en gangs skyld, så skal vi lave en undersøgelse, som faktisk giver mening, hvor vi får nogle resultater, der faktisk kan bruges til noget, forklarer han.

 

Allerede onsdag bliver elevernes opmålinger samlet, så Lemvig Kommune kan igangsætte en bekæmpelsesplan.

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Uddannelse.