Gratis at køre med Lemvigbanen

Fra den 13. august bliver det gratis for alle, at køre med Lemvigbanen på tre daglige afgange. Håbet er, at flere studerende freomver vil tage toget i stedet for bussen

Det er Lemvig Kommune, der betaler for de nye gratis afgange.

I 2008 indførte Lemvig Kommune gratis transport i alle kommunens busser, hvilket gav Lemvigbanen et stort dyk i antallet af passagerer.

Nu er der indgået en aftale mellem Midtjtyske Jernbaner og Lemvig Kommune om, at en del af busruterne nu skal erstattes med gratis togafgange i stedet.

Ordningen med de tre daglige afgang bliver indført som et forsøg, der indtil videre er planlagt til at skulle køre et år. Herefter skal ordningen evalueres.

Lokkemiddel

På alle skoledage bliver en morgenafgang og to eftermiddagsafgange gratis for alle kunder at benytte. På de øvrige afgange, skal der fortsat købes billet til normal takst.

Midtjyske Jernbaner og Lemvig Kommune håber, at forsøget vil få flere studerende til at tage toget i stedet for bussen, når skal til og fra deres uddannelse.

- Hvis flere elever kører med tog til deres uddannelse, kan blandt andet dubleringsbusser, som kører parallelt med Lemvigbanen, spares, skriver de i en pressemeddelelse.

De afgange, der det næste år bliver gratis, er:

Morgenture:

Vemb afgang kl. 7.13 - Lemvig ankomst kl. 7.43Thyborøn afgang kl. 7.05 - Lemvig ankomst kl. 7.40

Eftermiddagsture:

Lemvig afgang kl. 14.00 - Vemb ankomst kl. 14.30Lemvig afgang kl. 14.00 - Thyborøn ankomst kl. 14.30

Lemvig afgang kl. 15.09 - Vemb ankomst kl. 15.39Lemvig afgang kl. 15.11 - Thyborøn ankomst kl. 15.41


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Trafik.