Gert følger med i storkereden fra morgen til aften: - Det er ligesom at se fodbold

Det første Gert Munch fra Hjerm gør om morgenen, er at tjekke, hvad der er sket i reden i løbet af natten.

Nogen kan bruge hele sommeren på at se Tour de France, andre bruger hver søndag på fodbold i fjernsynet - Gert Munch fra Hjerm har brugt de seneste uger på at følge med i, hvad der sker i storkereden i Bækmarksbro fra sin iPad. 

quoteDet er ligesom at se fodbold og vente på at der bliver mål. Der kan være en hel kamp, der ingen mål er.

Gert Munc

- Først vil man jo gerne se lige i det øjeblik, hun (Yvonne red.) kommer og lander. Flyver hun ned og står på marken og han (Kjeld red.) får øje på hende og flyver derned, eller kommer hun direkte til reden. Det anede vi jo ikke, lyder det fra Gert Munch.

Som du kan se lige her, har TV MIDTVEST har fået sat et kamera op, som filmer reden hele døgnet. Og den mulighed har Gert Munch og hustruen benyttet sig af lidt mere end de fleste andre.

- Det er det første, der sker, når vi vågner. Er der sket noget i reden? Og så kører jeg iPaden, indtil vi skal i seng om aftenen, eller det er blevet mørkt, og vi ikke kan se den længere.  Så går vi til og fra, men den står med billede på hele tiden, siger Gert Munch. 

- Det er ligesom at se fodbold og vente på at der bliver mål. Der kan være en hel kamp, der ingen mål er.

Først ventede parret i spænding på at Yvonne skulle flyve i reden og mødes med sin Kjeld. Det skete den 22. april. Kort tid efter begyndte parringen, der i går søndag resulterede i det første æg. Og selvom ægget nu er landet i reden, har parret ingen planer om at lægge iPaden på hylden lige foreløbigt.

- Så sidder man jo og venter på et æg mere, og når de så er kommet, så sidder vi og venter på, at de bliver klækket ud, siger Gert Munch.

Et forsigtigt bud fra Gert lyder på, at han og hustruen bruger ca. tre timer om dagen aktivt på at følge med i den live forbindelse til reden.  

Sådan så det ud i storkereden lige efter parrets første æg blev lagt søndag aften omkring klokken 22.
Sådan så det ud i storkereden lige efter parrets første æg blev lagt søndag aften omkring klokken 22.
Foto: TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.