Geopark ansætter projektleder

Det bliver den 51-årige Thomas Holst Christensen, der som projektleder skal sætte Geopark Vestjylland på landkortet. Han kommer fra en stilling som leder af Nationalpark Vadehavet.

thomas_holst_christensen1_0.jpg

Det er en rutineret projektmager med alsidige natur-kompetencer, der bliver ny projektleder for Geopark Vestjylland. Thomas Holst Christensen kommer fra en stilling som leder af Nationalpark Vadehavet, hvor han blev ansat i 2011 og som i 2014 blev UNESCO Verdensarv.

Geopark Vestjylland står overfor en vigtig opbygning - og udviklingsfase, som den nye projektleder ser meget frem til.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med den spændende opgave, det er at bidrage til at binde en større egn sammen henover tre kommuner ved hjælp af lokale kræfter. Jeg ser mange lighedspunkter mellem arbejdet med at udvikle en nationalpark og den forestående opgave med at etablere Danmarks anden geopark, udtaler Thomas Holst Christensen.

Fra Vestsamoa til Vestjylland

Thomas Holst Christensen er uddannet skov- og landskabsingeniør i 1988 fra Skovskolen i Nødebo og har igennem årene arbejdet med et bredt spektrum inden for blandt andet dansk, europæisk, og afrikansk naturforvaltning, kommunalt samarbejde, naturforvaltning og borgerinddragelse.

Karrieren har ført ham vidt omkring med stillinger i så eksotiske steder som Somalia, Vestsamoa og Tanzania. Han har dog også været rundt i Danmark og været ansat i Ringkøbing Amtskommune og koordineret indsatserne i forhold til Vadehavet for Varde, Esbjerg, Fanø og Tønder kommuner. Derudover har Thomas Holst Christensen arbejdet som jagtkonsulent og rådgiver hos Danmarks Jægerforbund.

Geopark Vestjylland ind på kroppen

Thomas Holst Christensen bor i dag i Ribe med sin kone, Marianne. Deres 5 børn er alle voksne, og både Thomas og Marianne håber nu på at kunne sælge deres nuværende bolig hurtigt, så de kan flytte til den kommende geopark og for alvor få området ind på kroppen.

Han beskriver sig selv som en holdspiller og igangsætter, der brænder for samarbejdet med lokale kræfter, og som meget gerne vil bidrage med den erfaring og viden har opsamlet fra blandt andet udviklingen af Danmarks største nationalpark i Vadehavet.

Geopark skal løfte turismeområdet

- Jeg er sikker på, at vi med ansættelsen af Thomas Holst Christensen som projektleder for Geopark Vestjylland får styrket udviklingen af en kommende geopark i det vestjyske markant, siger udviklingschef i Lemvig Kommune, Anders Holm, der samtidig peger på, hvordan Geopark Vestjylland vil løfte hele turismeområdet yderligere.

Bag Geopark Vestjylland står i dag Lemvig Kommune, Struer Kommune og Holstebro Kommune.