Gammel kystbåd vender tilbage til Vorupør

Tidligere kystbåd fra Vorupør er blevet renoveret og skal nu bruges til fritidsformål.

Engang var der 17 større fiskerbåde, som drev havfiskeri fra landingspladsen i Nr. Vorupør. Nu er der kun to tilbage. Begge er ombygget til at sejle med lystfiskere.

Nu har en gruppe borgere i Vorupør oprettet en forening, som skal forsøge at bevare noget af den kultur, der gennem mange år har været forbundet med kystfiskeriet i Nr. Vorupør. Og med støtte fra foreningens cirka 175 medlemmer og en række sponsorer, er det lykkedes at få en af de gamle kystbåde, der tidligere har været anvendt til fiskeri fra Vorupør Landingsplads, restaureret og gjort klar til at sejle. Denne gang til fritidsformål.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Har fået sit gamle navn tilbage

Båden er blevet gjort klar på værftet i Agger, og i dag blev den sejlet til Vorupør. Bådens oprindelige navn var "Simon" - og det hedder den nu igen, efter en omskiftelig tilværelse med forskellige ejere og navne.

Allerede i 1967 blev den flyttet til Hanstholm efter indvielsen af den nye havn, og siden 1984 har den med skiftende ejere været anvendt til muslingefiskeri i Limfjorden fra blandt andet Fur, Hvalpsund og Løgstør. Senest blev den anvendt til indsamling af line-muslinger, indtil det projekt blev opgivet.

Fremover skal Simon anvendes til fritidssejlads og -fiskeri af medlemmer, der tilslutter sig et særligt bådelag og samtidigt påtager sig den fremtidige drift og almindelige vedligeholdelse.

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Erhverv.