Gaderæs på Strandvejen gør trafikken i Lemvig usikker: - Det er jo regulært vanvid

Siden april har der været 29 anmeldelser af ulovlig street racing i Midt- og Vestjylland. Det mere en fordobler antallet i forhold til samme periode sidste år.

Christian Zahle vil have strandvejen tilbage. Han træt af, at byens borgere skal føle sig utrygge.
Christian Zahle vil have strandvejen tilbage. Han træt af, at byens borgere skal føle sig utrygge.
Foto: Caroline Siegumfeldt / TV MIDTVEST

Der bliver brændt gummi af under ulovlige gaderæs i Lemvig.

På Strandvejen må der køres 50 kilometer i timen, men de sidste tre måneder er den grænse jævnligt blevet overskredet af såkaldte street racers, der kører om kamp i trafikken.

- Det er jo regulært vanvid. Det tjener intet formål andet end at lave larm og ødelægge. Asfalten er sådan set brudt her, det er ikke bare en streg. Den er ødelagt, siger Christian Zahle, der bor i Lemvig, om de sorte gummistriber på Strandvejen, der er resultatet af fartdjævlenes racerløb.

Han er oversergent ved det Jydske Dragonregiment i Holstebro, men bor selv i området og ifølge ham er flere borgere i Lemvig ved at være godt trætte af dem, der ikke kan styre farten.

- Der er nogle unge mennesker, der mener, at de skal underholde et helt bysamfund, og det begriber jeg simpelthen ikke, fortæller han til TV MIDTVEST.

Rekord mange anmeldelser i Midt- og Vestjylland

Siden april er Midt- og Vestjyllands Politi blevet kontaktet om ulovligt gaderæs 29 gange, og det er mere end dobbelt så mange, hvis man sammenligner det med den samme periode sidste år.

- Vi har med unge mennesker at gøre, der går op i biler, og det er der bestemt ikke noget forkert i. Det eneste problem der er, når man vil se, hvad ens bil kan præstere, så skal det jo ske under nogle lovlige og forsvarlige forhold, og det er de her streetrace bestemt ikke, siger Henrik Glintborg, der er leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Det er ikke kun i Lemvig, at der er benzin i blodet.

Store dele af landsdelen lider under problemet, og lørdag aften kom der anmeldelser fra fem forskellige byer.

- Vi er meget bekymrede over deltagernes sikkerhed, og at der kunne ske nogle tragiske ulykker. Det er ikke for sjovs skyld, at officielle arrangører skal have en hulens masse sikkerhed i forbindelse med afvikling af sådan nogle races, og det er der overhovedet ikke skyggen af ved de uofficielle arrangementer, fortæller Henrik Glintborg.

Hurtigste bil på haven

I Lemvig er det ikke kun Strandvejen, der lider under de ulovlige løb. På øst-havnen og grusarealet ved roklubben kan man også finde lange, sorte spor af brændt gummi.

- Jeg har selv været nødt til at lave en undvigemanøvre her på Strandvejen. I søndags klokken 22.50 var der en bil, der blæste herudaf - lige forbi et konfirmationsselskab. Det vækker vrede, siger oversergenten Christian Zahle.

Han mener, at de unge vælger Lemvig som racerbane, fordi det er tyndt befolket, og fordi det er svært for politiet, at nå frem inden løbene er overstået.

Lederen af færdselsafdelingen for Midt- og Vestjyllands Politi Henrik Glintborg forsikrer, at de kører målrettet imod de ulovlige gadeløb.

Han vil gerne have, at alle deltagere er klar over, at man kan risikere mistet kørekort, få store bøder, og at man kan få konfiskeret sit køretøj.

2:24
De seneste tre måneder har der været en overhaling i antallet af ulovlige gaderæs rundt i landsdelen. Gaderæset kan tydeligt mærkes på Strandvejen i Lemvig.