Fusionen er gennemført: Nu fyrer Vestjysk Bank 75 ansatte

Fusionen mellem Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekassen koster nu 75 ansatte jobbet i den nye Vestjysk Bank.

Efter fusionen mellem Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse, der blev godkendt på ekstraordinære generalforsamlinger i begge institutter den 13. januar afskediger banken nu 75 medarbejdere, det skriver Vestjysk Bank i en pressemeddelelse. 

I alt forventer banken at spare 150 millioner kroner årligt, på "synergier" - altså at der efter fusionen af de to banker er en række stillinger, der er blevet overflødige for bankens fremtidige drift. 

Besparelsen ventes opnået delvist på nedskæringen af de 75 stillinger, men også en sparerunde, som Den Jyske Sparekassen gennemførte i oktober sidste år.

- Vi er oprigtigt kede af at skulle sige farvel til gode, loyale kollegaer. Mange af dem har arbejdet for enten Den Jyske Sparekasse eller Vestjysk Bank i mange år og har bidraget til, at vi i dag står stærkt, siger Vestjysk Banks administrerende direktør Jan Ulsø Madsen i pressemeddelelsen.

-  Vi vil gøre, hvad vi kan, for at hjælpe de berørte medarbejdere videre på en ordentlig måde. Jeg er glad for, at processen omkring fratrædelserne er foregået hurtigt og i god dialog med ledere, medarbejdere og tillidsmandsorganisationen, siger Jan Ulsø Madsen.

 Ud af nedskæringen af 75 stillinger har 27 medarbejdere valgt at fratræde frivilligt.

Banken satte gang i arbejdet med at slanke organisationen straks efter fusionen var godkendt af myndighederne og aktionærerne på den ekstraordinære generalforsamling 13. januar. 

- Vi har hele tiden sagt, at efter en fusion som den, vi lige har gennemført, vil der være en del dobbeltfunktioner, og så er det vores opgave som ledelse at træffe de nødvendige beslutninger, siger Jan Ulsø Madsen. 

-  Derudover har det været vigtigt for os, at medarbejderne ikke skulle gå med uvished i uger eller måneder. Nu er situationen afklaret for langt de fleste af vores kollegaer, og dermed kan vi koncentrere os om at drive banken til gavn for vores kunder, aktionærer og de lokalsamfund, vi er en del af.

De to banker fortsætter under navnet Vestjysk Bank. Efter nedskæringerne vil der være 660 ansatte i Vestjysk Bank, som efter fusionen er Danmarks 8. største pengeinstitut.  

Træls dag

Fællestillidsrepræsentant i Vestjysk Bank, Jacob Møllgaard fortæller, at det har været en træls dag for medarbejderne i Vestjysk Bank.  

- Det er jo træls, at skulle sige farvel til en masse gode kollegaer. Det er træls for dem, det går udover, men det er klart, at dem der er tilbage, er selvfølgelig også berørt af situationen, siger Jacob Møllgaard. 

- Hvis jeg skal fremhæve en positiv ting på den her træls dag, så er det at hovedparten enten har valgt frivillig fratrædelse eller naturlig afgang, siger tillidsrepræsentanten, der som de andre ansatte i Vestjysk Bank, har vidst at den her dag var på vej, fordi bankens ledelse meldte ud, at der ville komme ændringer, når fusionen var på plads.