Fra skeer til modeshow: - Det er noget helt specielt  

Der er sket meget i de 28 år, Per Jepsen har været ansat hos Hornvarefabrikken. I aften er der modeshow i samarbejde med dansk topdesigner.

Der sket meget i de 28 år, Per Jepsen har været ansat hos Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg.
Der sket meget i de 28 år, Per Jepsen har været ansat hos Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Der er horn på programmet i aften, når Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg og topdesigneren Jørgen Simonsen slår dørene op til modeshow i byen.

Hornvarefabrikken er fra 1935, og der er sket meget siden da. Dengang blev der lavet skohorn og skeer - i dag bliver der også lavet smykker. Per Jepsen har været ansat i 28 år, og på den tid har der været mellem 6000 og 7000 skeer imellem hans fingre.

- Det har været skønt at være med til den udvikling. Det er dejligt at se, at det skrider fremad, og at der kommer nye udfordringer. Det er også med til at gøre hverdagen sjov og indholdsrig, siger Per Jepsen.

Dengang han startede, var der 100 forskellige varenumre – i dag er der omkring 600.

- Det er det, mange tager på højskole og aftenskole for at lave, og vi andre får penge for at tage på arbejde hver dag. Det er da fantastisk, siger Per Jepsen.

Designeren Jørgen Simonsen viser her en af sine horn-fyldte kjoler frem.
Designeren Jørgen Simonsen viser her en af sine horn-fyldte kjoler frem.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Fantastisk at hjælpe med til 

For et halvt år siden indgik Sara Bruun Buch og Jørgen Simonsen et samarbejde. I aften kulminerer det i et modeshow i Bøvlingbjerg.

Det er Sara Bruun Buch, har designet smykkerne til modeshowet, mens Jørgen Simonsen har taget sig af tøjet, der er fyldt med horn. For modedesigneren har det været en meget anderledes måde at arbejde med horn på, end han er vant til.

- Når jeg har brugt det, har det altid været i form af en knap. Så det har været lidt af en udfordring at skulle prøve at inkorporere det i en hel silhuet, siger Jørgen Simonsen.

På fabrikken i Bøvling har det været stort at indgå et samarbejdet med modedesigneren, der til dagligt opholder sig i Paris.

- Det er helt nyt for os alle sammen, og det er en stor udfordring for både Sara og os andre. Det er jo noget helt specielt og fantastisk at hjælpe med til.

Har du et tip?