Foreløbig plan viser, hvad ny MF'er skal arbejde med

De Konservative gør Orla Østerby til ordfører for de fire områder Social, Landbrug, Fiskeri og Energi. Det viser en foreløbig plan.

Det nye Konservative folketingsmedlem Orla Østerby har fået sin foreløbige plan for, de områder han skal arbejde med i Folketinget.  

Det er De Konservatives nye gruppeformand Mette Abildgaard, der fordeler posterne. På et møde mellem de to lægger hun op til, at Orla Østerby bliver ordfører for områderne Social, Landbrug, Fiskeri og Energi. 

Det kommer frem i TV Midtvest-magasinet Indblik mandag aften.

- Det er rigtig godt, hvis det også er udgangspunktet i næste uge, så glæder jeg mig til opgaven, siger Orla Østerby foran sit nye kontor på Christiansborg.

Erfaring spillede ind

Særligt socialområdet var et stort ønske for 64-årige Orla Østerby, der kommer fra en formandspost på Social og Sundshedsområdet i Lemvig Kommune. Det har da også spillet ind i vurderingen af det nye medlem. 

- Orla Østerby har været formand for socialudvalget i rigtig mange år, og han sidder selvfølgelig med en masse viden, som kan være godt at få ind i en ny folketingsgruppe, forklarer Mette Abildgaard.

Det forventes, at de sidste ordførerskaber falder på plads i løbet af den kommende uge. Orla Østerby får formentlig mellem to og fire ordførerskaber yderligere. 

Fordi De Konservative kun har seks folketingsmedlemmer, så får folketingsgruppen nok at se til.

- Orla vil få følelsen af at blive ramt af et tog. Altså, han får så mange opgaver. Så mange nye ansvarsområder, som han skal levere på allerede fra første dag som folketingsmedlem, siger Mette Abildgaard.

- Det bliver svært

Det er dog også en ydmyg Orla Østerby, der godt er klar over, at det kræver arbejde at falde til på sin nye arbejdsplads.

- Jeg ved, hvor svært det bliver at få læst op på de emner, der nu bliver på de ordførerskaber. Og i øvrigt på hele paletten. Bare det at kunne gebærde sig i en folketingssal med de ordner og regler, der er. Også i hele huset her.

Orla Østerby har endnu ikke besluttet, om han fortsætter i byrådet i Lemvig Kommune.

TV Midtvest Indblik har fulgt Orla Østerby i de første dage på Christiansborg. Indslaget bliver vist i morgen kl. 19.30.

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Politik.