Forældre bekymrede over udlicitering

En gruppe forældre og plejeforældre i Lemvig Kommune er bekymrede over byrådets planer om, at den offentlige kørsel skal udliciteres.

Flere kommuner her i landsdelen har allerede gjort det, og nu går byrådspolitikerne i Lemvig Kommune også med planer om at udlicitere den offentlige kørsel med for eksempel specialskolebørn og ældre.

I dag er det de lokale taxivognmænd, der står for opgaven, men Lemvig Kommune har indledt forhandlinger med trafikselskabet Midttrafik, der er deres ”rådgiver” i forbindelse med udliciteringen.

Det har fået en gruppe bekymrede forældre og plejeforældre til tasterne. De har sendt et bekymringsbrev til politikerne.

- Vores børn sidder i bussen hver morgen og hver eftermiddag i op mod halvanden time hver vej. Vi er nødt til, at gøre opmærksom på, at den transporttid MÅ og SKAL være både forsvarligt, tryghedsskabende og med stabile, kendte og dansktalende kvalificerede chauffører, skriver forældrene i brevet.

Frygter billig løsning

Lemvig Kommune vil udlicitere kørslen for at spare penge, og det har sat sindene i kog hos forældrene, der har børn på henholdsvis Harboøre Skole, Nr. Nissum Skole, Storeåskolen og Måbjergskolen.

- Hvis vores ruter ”vindes” af nogle af de store vognmænd (som sikkert bedst har råd til og mulighed for, at sætte prisen billigst), kan vi frygte, at børnene, skal til at forholde sig til mange flere voksne, og det KAN DE IKKE!!!, skriver forældrene.

Kig på andre kommuner

Det er ikke kun Lemvig Kommune, der har forelsket sig i tanken om at udlicitere den offentlige kørsel, for at spare penge.

Også i Ikast-Brande og Viborg Kommuner har de lokale taxivognmænd mistet den offentlige kørsel, og til august, sker det også i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi er bekendt med, at samme ”øvelse” er foregået i andre kommuner bl.a. Viborg, Ikast/Brande m.fl., og vi vil opfordre til, at man indhenter erfaringer herfra inden den endelige beslutning træffes, skriver forældrene.

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Politik.