For første gang i menighedsrådets historie: Ingen kandidater i Thyborøn

Aldrig før har menigheden i Thyborøn oplevet, at der ikke var ikke var nogen kandidater ved menighedsrådsvalget.

I Thyborøn står de nu med et problem. Efter menighedsrådsvalget i tirsdags kan de ikke stille et menighedsråd i byen.

- Det er en overraskelse for mig. Thyborøn er jo et godt kirkeligt sted med stor opbakning og stor deltagelse i gudstjenesterne, siger Henrik Stubkjær, der er biskop i Viborg Stift.

Den tidligere formand, Kristen Broe, der har været medlem af rådet i 20 år, ønsker ikke at genopstille, og der var ikke andre kandidater, der meldte sig.

Det er første gang i menighedens historie, at der ikke var en eneste kandidat, der ønskede at opstille. Det undrer biskoppen.

- Det er meget usædvanligt og ikke noget, vi har set før. I langt de fleste menighedsråd i Viborg Stift har vi et fuldt bemandet menighedsråd.

Biskoppen fra Viborg Stift, Henrik Stubkjær undrer sig over, at der ikke er nogen, der vil stille op til menighedsrådet i Thyborøn.
Biskoppen fra Viborg Stift, Henrik Stubkjær undrer sig over, at der ikke er nogen, der vil stille op til menighedsrådet i Thyborøn.
Foto: Sofie Kyed, TV MIDTVEST

Kan ende med at nabosognet overtager

Biskoppen vil nu drøfte sagen med provsten, præsten og Kristen Broe. Hvis der stadig ikke dukker nogen kandidater op, vil de indkalde til et borgermøde, inden der den 6. oktober bliver gjort et nyt forsøg på at få nye ansigter ind i menighedsrådet.

- Vi må sammen overveje, hvad vi gør i Thyborøn. Jeg vil forhøre mig om, hvorfor det er, at vi nu ikke kan få et menighedsråd, siger Henrik Stubkjær.

Ifølge Lemvig Folkeblad var der mødt knap 20 personer op til valgforsamlingen, hvor medlemmerne af det eksisterende menighedsråd stod fast på, de alle ønskede at trække sig.

Hvis det ikke lykkes at samle et nyt menighedsråd, kan biskoppen bede menighedsrådet i et nabosogn om at administrere sognet.

Det kan være meget svært at rekruttere medlemmer nok til menighedsrådene. Tirsdag aften er der valg.

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.