Flydedok giver flere arbejdspladser

Vestkystens største flydedok er på vej til Thyborøn. Den nye investering vil skabe 40 nye arbejdspladser i hele området.

Den har længe stået på ønskelisten, og nu er den endelig på vej. Vestkystens største flydedok er på vej til Thyborøn.

Den nye investering til 30 millioner kroner er ikke bare til gavn for havnen, men for hele lokalområdet. Det ventes, at dokken tager 40 nye arbejdspladser med sig.

- Vi har været formidlere af kunder fra udlandet, som vi sender på andre pladser, fordi vi ikke kan tage dem, så jo, vi har en god fornemmelse af, at vi nok skal få det her til at køre, siger Tage Hansen, der er bestyrelsesformand i Thyborøn Ophalerbedding.

Og det er netop Thyborøn Ophalerbedding, der har købt den 55 år gamle flydedok i Göteborg. Dokken fungerer ved, at 14 store tanke bliver fyldt med vand, så den synker. Derefter sejler skibet ind, inden vandet igen bliver pumpet ud af tankene, så skibet bliver løftet. 

Den nye dok kan løfte 6000 tons - og forhåbentlig også arbejdspladserne i Thyborøn.

- Det her skulle gerne give et løft til hele byen. Ikke bare til os, men til slagteren, købmanden - ja, hele byen, siger Tage Hansen.

Flydedokken skal servicere omkring 25 skibe om året. Hvis alt går efter planen er dokken i havn i Thyborøn senest d. 22. juni.

Vestkystens største flydedok er på vej til Thyborøn. Den nye investering til 30 millioner kroner er ikke bare til gavn for havnen. Den vil skabe arbejdspladser i hele området

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.