Flertal kræver lægeambulance

Der er flertal i Regionsrådet for Venstres krav om en lægeambulance i Lemvig i alle 24 timer fra 1. juni 2009.

Det står klart efter dagens møde i regionsrådets forretningsudvalg, fortæller Venstres spidskandidat og politiske ordfører, Anne V. Kristensen.

- For mig og for Venstre har det været et krav, at vi straks får indsat en lægebemandet akutambulance 24 timer i døgnet i Lemvig. Det vil koste 4.4 millioner kroner på årsbasis, og de penge er Venstre parat til at betale for at give patienterne i Nordvestjylland en øget tryghed, siger Anne V. Kristensen i en pressemeddelelse.

Venstre har rejst kravet i forbindelse med indførelsen af en ny akutstruktur, hvor de specialiserede funktioner samles på færre enheder for at hæve kvaliteten.

I februar i år krævede byens viceborgmester og medlem af regionsrådet for Venstre, Jørgen Nørby en lægebemandet akutbil til Lemvig. Kravet kom dengang, fordi akutmodtagelsen i Holstebro er lukket om natten.

Anne V. Kristensen mener, at Regionsrådet skal være klar til at lytte til de borgere, der føler, at de får længere til den specialiserede behandling.

- Det er uden diskussion, at Nordvestjylland får langt til et fremtidigt akutsygehus, hvis den nuværende hospital- og akutplan står ved magt. Derfor har Venstre krævet, at ambulancen indføres fra 1. juni, men måske skrider det en lille smule, siger Anne V. Kristensen.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.