Flere får døde i nyt formodet ulveangreb

DNA-prøver skal nu vise, om det var ulve, der var på spil ved Klosterheden. Det ligner noget, vi har set før, siger vildkonsulent.

Firmaet Storålam har endnu engang været udsat for ulveangreb - det er ejeren Jørgen Blazejewicz ikke det mindste i tvivl om. 

Denne gang skete det i en mobil fold øst for Klosterheden mellem Lemvig og Struer og dermed uden for det område, som Naturstyrelsen har defineret som den vestjyske ulvezone.

Jørgen Blazejewicz fortæller, at tre får er bidt ihjel og mindst fire andre er skambidte, så de formentlig må aflives. Der var tale et angreb natten til søndag og et natten til mandag.

Da Blazejewicz havde ryddet op efter det første angreb, blev han søndag aften kontaktet af en nabo til folden, som mente at kunne se to ulve løbe rundt blandt fårene.

Vildtkonsulent i Naturstyrelsen, Jens Henrik Jakobsen, var søndag på stedet for at tage DNA-prøver og undersøge dyrene efter det første angreb - og senere mandag skal han tage prøver efter det nye angreb. 

Han siger til TV MIDTVEST, at man ikke kan afvise, at det var ulve, der var på spil - blandt andet fordi fårene er bidt i struben.

- Det ligner noget, vi har set før, men da der er taget DNA-prøver, afventer vi svaret på dem, inden der kommer en endelig konklusion, siger Jens Henrik Jakobsen.

Tre får er bidt ihjel og mindst fire skambidte.
Tre får er bidt ihjel og mindst fire skambidte.
Foto: Storålam/Her er ulven i Danmark

Storålam har flere folde i området, og derfor giver det ifølge Jørgen Blazejewicz ikke mening at flytte dyrene.

- Hvor skal jeg også flytte dem hen for at undgå angreb - til Venø? Vi har i flere år haft aftaler om afgræsning med landmænd i området og kan ikke bare rende fra aftalerne. Desuden er der tale om vinterfoder til dyrene, som vi ikke kan undvære, siger Jørgen Blazejewicz.

Han vil nu forsøge at sikre folden med et rotorblink og nogle almindelige lysstofrør i håb om, at det kan holde rovdyrene væk.

Jørgen Blazejewicz har ikke tal for, hvor mange gange hans får er blevet angrebet af ulve, men vurderer, at han har mistet mellem 200 og 300 dyr i de angreb, hvor der er dokumentation for, at der var tale om ulve.

Ifølge Facebook-siden "Her er ulven i Danmark" har der i år været mindst 33 formodede eller dokumentrede ulveangreb på husdyr i Jylland.


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.